Display Posts Shortcode: wat is het en wat kan ik ermee?

Display Posts Shortcode: wat is het en wat kan ik ermee?

Soms wil je binnen je WordPress installatie effectief lijstjes uitdraaien binnen je posts of pagina’s zodat je deze lijstjes eenvoudig (opnieuw) kan publiceren. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan lijsten gebaseerd op categorie of het type post. Tot voor kort was het niet mogelijk om dit te doen zonder dat je uitgebreide kennis had van PHP. Display Posts Shortcode is een plugin die dit mogelijk maakt op simpele wijze.

Display Posts Shortcode voor WordPress

Display Posts Shortcode

Display Posts Shortcode is een plugin die specifiek ontwikkeld is om lijstjes te genereren binnen elk content veld van je WordPress website, zonder dat je uitgebreide kennis nodig hebt van PHP en zonder dat je wijzigingen hoeft aan te brengen aan je template bestanden. Je kunt met de plugin eenvoudig een zogenoemde shortcode toevoegen aan een post of pagina, waarna je eenvoudig door middel van instellingen een lijstje kan query’en aan de hand van bijvoorbeeld de tag, categorie of het type van posts.

Is Display Posts Shortcode iets voor mij?

Als je PHP niet vaardig bent en er niet van houdt om je template bestanden (vaak) te wijzigen, dan is Display Posts Shortcode de ideale oplossing als je lijsten wilt toevoegen aan je posts die enkele van je andere blogposts op een rijtje zetten. Zo is het eenvoudig mogelijk om de ‘meestgelezen’ categorie eenvoudig op een rijtje te zetten, of de 10 meest recente posts eenvoudig op te sommen. Hiernaast is het ook mogelijk om posts op een rijtje te zetten gebaseerd op tags. Dus als je een WordPress gebruiker bent die veelvuldig gebruik maakt van tags en deze tags ook wilt gebruiken om lijsten te generen binnen je posts of pagina’s, dan is deze plugin een verademing. Getuige de bijna 20 ‘argumenten’ die door de plugin gebruikt kunnen worden, is het een uitkomst voor vele ‘lijstjesfreaks’ die gebruik maken van WordPress.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.