Digitaal documenten ondertekenen met WordPress

Digitaal documenten ondertekenen met WordPress

Of het nu gaat om een overeenkomst, contract of ander type document, zoiets laten ondertekenen kan een tijdrovend proces zijn: mensen moeten het document uitprinten, ondertekenen, inscannen en dan weer uploaden of e-mailen. Maar het kan ook anders! In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je digitaal documenten ondertekenen met WordPress mogelijk maakt.

Digitaal documenten ondertekenen met WordPress

Stap 1: Stel het document op

De eerste stap is het schrijven van de tekst voor het document dat je wilt laten ondertekenen. Afhankelijk van wat voor soort document het is, bevat het bijvoorbeeld Algemene Voorwaarden, contractvoorwaarden, een beschrijving van de opdracht of diensten, jouw contactgegevens en de contactgegevens van de ondertekenaar.

Stap 2: Installeer de WPForms plugin

Installeer en activeer de WPForms plugin op je WordPress website. Dit is heel eenvoudig met de geïntegreerde drag & drop form builder.

Stap 3: Installeer de WPForms Signature addon

Ga op je WordPress dashboard naar WPForms > Addons en gebruik de zoekfunctie om de WPForms Signature addon te vinden. Heb je deze gevonden, dan klik je op de Activate knop.

Stap 4: Maak je eerste E-signature formulier

Nu is het tijd om je eerste E-Signature formulier aan te maken. Ga op het dashboard naar WPForms > Add New en selecteer een template. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, zoals bijvoorbeeld de Simple Contact Form optie. De form builder pagina wordt geopend, met links alle elementen en rechts de visuele builder. Omdat het een drag & drop builder is, hoef je alleen maar de benodigde elementen in het formulier te slepen. Zodra je alle velden hebt toegevoegd en ook de tekst voor het document in het formulier hebt gezet, voeg je de Signature optie toe, welke te vinden is onder Fancy Fields. Vergeet niet op de Save knop rechtsboven te klikken.

Stap 5: Embed het formulier op je WordPress website

Nu kun je je formulier op je WordPress website plaatsen. Maak een nieuwe post of pagina aan (of open een reeds bestaande) en klik op de Add Form knop boven de gereedschapsbalk. Er zal een popup menu verschijnen. Selecteer je contactformulier uit het dropdown menu en klik op Add Form. Daarna klik je op Publish (of Update, als je een bestaande pagina bewerkt). Als je nu je website aan de voorkant bekijkt, kun je testen of alles naar behoren werkt.

 

Lees ook: WordPress formulieren alleen weergeven voor ingelogde gebruikers

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.