De beste WordPress tips van de masters zelf

creating website with wordpress

Wil je gemakkelijk een website maken, maar heb je geen kennis van programmeertaal? Dan is WordPress iets voor jou. Met dit content management systeem maak je gemakkelijk een website, een webshop of een blogpagina. In dit artikel krijg je tips zodat je nog meer uit WordPress kunt halen.

Maak gebruik van plug-ins

De eerste tip die we je willen geven is om gebruik te maken van plug-ins. Je kunt met behulp van een plug-in de activiteit op je website analyseren of je website nog hoger laten scoren in de Google zoekresultaten.

Bedenk voordat je besluit om een plug-in te installeren wel of deze echt essentieel is. Plug-ins geven je website namelijk een langere laadtijd. We lichten een paar plug-ins kort uit.

WordPress plugins website

Yoast SEO

Het is belangrijk dat jouw website ook daadwerkelijk gevonden wordt op het internet. Dit doe je met behulp van SEO. Een SEO-geoptimaliseerde website scoort hoger in de zoekresultaten dan een website die niet SEO-geoptimaliseerd is. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website SEO gereed is? Een hulpmiddel hierbij is Yoast SEO. Dit is een plug-in waarmee je gemakkelijk de SEO van jouw website instelt. Zo plaatst jouw website hoger in Google en genereer je meer bezoekers.

WooCommerce hosting

Wil je graag een webshop beginnen? Dan is WooCommerce wellicht een uitkomst voor je. Met deze plug-in verkoop je gemakkelijk producten in je webshop. Je voegt producten gemakkelijk toe en je kunt per product het aantal exemplaren instellen. Bovendien kun je je klanten ook gemakkelijk laten betalen met behulp van deze plug-in. Oftewel een must have voor iedere webshop!

Maak jouw website nog sneller

Als mensen jouw website bezoeken verwachten ze dat ze terecht komen op een snelle website zonder een lange laadtijd. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat veel bezoekers wegklikken. Je kunt de laadtijd zelf gemakkelijk versnellen door de afbeeldingen op je website te comprimeren. Afbeeldingen met een hoge resolutie hebben vaak ook een groot bestandsformaat. 

Doordat jouw server de afbeelding moet laden voor hij de pagina toont, duurt dit langer dan bij afbeeldingen met een klein bestandsformaat. Daarom adviseren we om je afbeeldingen te comprimeren voor je ze uploadt op je website. Als je afbeeldingen comprimeert, zal het bestandsformaat kleiner worden. Er bestaan verschillende misvattingen over gecomprimeerde afbeeldingen. De kwaliteit van je afbeeldingen zou bijvoorbeeld minder worden, dit is echter niet het geval. Dus comprimeer je afbeeldingen voor een snellere laadtijd!

Hopelijk heeft dit artikel je voldoende geïnformeerd en haal je vanaf nu nog meer uit WordPress! Pas jij deze tips al toe op jouw website?

Geef een reactie