De beste en gratis manieren om je website te checken op fouten en design

De beste en gratis manieren om je website te checken op fouten en design

Succesvolle WordPress website ontwikkelaars controleren regelmatig de kwaliteit van de WordPress websites die ze gemaakt hebben om het succes te waarborgen. Hoewel er veel geweldige tools beschikbaar zijn voor mensen met een groot budget, zijn er ook manieren om de kwaliteit van een website te checken zonder ook maar een cent te hoeven uitgeven. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

wordpress website controleren op fouten

Controleren op structurele errors

Als je op zoek bent naar een manier om je website te testen op technische en structurele errors, dan is er niets beter dan de gratis W3C online validator service. Je voert simpelweg de URL van je site in, en de validator controleert of je HTML code voldoet aan de moderne browser standaarden.

Behalve de standaard tester zijn er ook speciale tests voor:

Controleren op design

Als de HTML eenmaal netjes is, wil je natuurlijk ook dat je site er goed uit ziet. Dan biedt Browser Shots uitkomst. Deze gratis web service geeft je de mogelijkheid om snel je website te testen op verschillende browsers en besturingssystemen. Dit geeft je een vrij nauwkeurige indicatie van hoe je website er in elke browser uitziet.

Controleren op toegankelijkheid

Hoewel de gratis variant vrij beperkt is, is de Powermapper tool een goede manier om je website te testen op diverse toegankelijkheid errors. Ook vindt je hier een breed scala aan andere gratis tests, zoals basis HTML errors, browser compatibiliteits kwesties, en gebruiksvriendelijkheid.

Controleren op performance

Pingdom Tools is een gratis online kwaliteitschecker die performance testen draait die de meeste IT afdelingen jaloers zouden maken. De resultaten worden weergegeven in een mooi en functioneel waterval display en gemakkelijk te begrijpen graphics. Elke fase van het laadproces van je site wordt gecontroleerd, zodat je eventuele overbodige bestanden kunt verwijderen en de laadtijd kunt verbeteren.

Controleren op SEO

Search Engine Optimization is voor de meeste websites van essentieel belang, en ook hiervoor zijn tal van gratis tools te vinden. De gratis tool van SEO Worker bijvoorbeeld. Deze tool geeft automatisch video links van Google weer, waarin wordt uitgelegd waarom bepaalde methodes het beste werken. Een andere goede tool voor SEO is Google Webmaster suite, die je helpt om de data te verbeteren die Google in haar zoekresultaten weergeeft.

Zoals je ziet zijn er tal van gratis tools beschikbaar. Geld uitgeven aan het testen van je website hoeft dus echt niet!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.