WordPress developers – De beste blanco starter thema’s voor WordPress van 2015

WordPress developers – De beste blanco starter thema’s voor WordPress van 2015

Als je graag je eigen WordPress thema wilt creëren, dan kun je dit het beste doen door een blanco starter thema te gebruiken. Hiermee heb je namelijk in één keer alle benodigde bestanden op de goede plek staan, inclusief een aantal stijlen en functionaliteiten, en dat geeft je al een goede voorsprong. Waarom zou je je WordPress thema vanaf de grond af aan opbouwen als iemand al het zware werk al voor je heeft verricht?

In dit artikel gaan we kijken naar 5 goede blanco starter thema’s voor WordPress die je als basis voor je volgende thema kunt gebruiken.

Underscores

Underscores blance starters thema

Underscores is een gratis blanco WordPress thema, ontwikkelt door Automattic, de makers van WordPress. Het thema heeft vijf layout templates maar geen voorgebouwde responsive layout, dus die zal je wel zelf moeten maken. Gelukkig heeft ThemeShaper een uitstekende tutorial serie die je daarbij kan helpen.

Demo & Download

Bones

Bones blanco starter thema voor wordpress

Bones is een blanco, mobile-first starter thema dat perfect geschikt is om als basis voor je eigen thema’s te gebruiken. Het is geen framework, dus je hoeft geen child thema aan te maken om het te kunnen gebruiken. Bones biedt ondersteuning door SASS en bevat een custom post type voorbeeld.

Demo & Download

Naked

NAKED blanco starter thema voor wordpress

Naked is een blanco WordPress thema dat uitstekend geschikt is voor iedereen die wil leren om zelf thema’s te bouwen. Het bevat in-line comments, waardoor je altijd precies weet wat je aan het doen bent. Eigenlijk is het een WordPress tutorial en starter thema in één!

Demo & Download

Blankslate

Blankslate starter thema

BlankSlate is waarschijnlijk het meest simpele en minimalistische blanco WordPress thema dat er bestaat. Het is de perfecte middenweg tussen het van de grond af aan opbouwen van een WordPress thema en het gebruiken van grote starter thema’s zoals Underscore.

Demo & Download

Backbone

Backbone WordPress blanco starter thema

Backbone is een zeer uitgebreid thema framework dat is ontwikkeld voor zowel beginnende als ervaren WordPress gebruiker. Het bevat een breed scala aan aanpassingsopties, layouts en features, inclusief de beste SEO mogelijkheden. Backbone biedt je een ongeëvenaarde flexibiliteit en optimaal gebruiksgemak, zodat je heel snel een thema kunt bouwen zonder dat de kwaliteit van het eindresultaat eronder hoeft te lijden.

Demo & Download

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.