Corona Virus Data plugin

Corona Virus Data plugin

Het coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep. Ook binnen de WordPress community zijn er volop mensen die zich hier mee bezig houden. Run je een WordPress website in een bedrijfssector waar bezoekers graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus? Dan is de nieuwe Corona Virus Data plugin een aanrader.

Over de Corona Virus Data plugin

Corona Virus Data is een eenvoudige plugin die gebruik maakt van een API om actuele data met betrekking tot het coronavirus op te halen. Deze data kun je middels de shortcode [cov2019] weergeven op de gewenste webpagina of in een blogpost.

Data

De data laat zien hoeveel besmettingen er bevestigd zijn, hoeveel mensen er aan het virus zijn overleden en hoeveel er zijn hersteld. Je kunt de wereldwijde gegevens laten zien, maar je kunt ook een land en/of regio selecteren. De data, die wordt verstrekt door JHU CSSE, wordt elk uur geüpdatet.

Talen

Op dit moment is de plugin alleen nog beschikbaar in het Engels, Spaans en Chinees. Er is echter al een verzoek ingediend voor een Nederlandstalige versie.

Installatie

Wil je het eens proberen om te zien of deze oplossing geschikt is voor jouw website? Dan kun je de plugin gratis downloaden via WordPress.org en het gedecomprimeerde bestand uploaden naar  /wp-content/plugins/. Vervolgens activeer je de plugin in het Plugins menu op je WordPress Dashboard. Op de plugin pagina kun je het land selecteren waarvan je de gegevens wilt laten zien. In principe hoef je verder niets te configureren. Plaats de [cov2019] shortcode op de pagina waar je de gegevens wilt weergeven en sla de wijzigingen op. Bekijk de pagina aan de frontend om te zien hoe het eruit ziet! De plugin biedt een laagdrempelige manier om je bezoekers op de hoogte te houden over de laatste ontwikkelingen omtrent COVID-19.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.