10 tools om je concurrenten te bespioneren én hoger in Google te komen (deel 2)

10 tools om je concurrenten te bespioneren én hoger in Google te komen (deel 2)

Gisteren bespraken we 5 tools om je concurrenten te bespioneren en hoger in Google te komen. Vandaag deel 2!

Tools om je concurrenten te bespioneren én hoger in Google te komen

#6. SimilarWeb (freemium)

Net als Alexa geeft SimilarWeb een eigen ranking aan websites, gebaseerd op kwaliteit en webverkeer. Het is een uitstekende tool om zowel je eigen website als de websites van je concurrenten te analyseren, en te bekijken op welke aspecten zij beter ranken. Met een dergelijke vergelijking wordt alles veel makkelijker om te begrijpen en je eigen site te verbeteren.

Meer info

#7. Spyfu (vanaf $33/maand)

Spyfu is een geavanceerde tool die zeer geschikt is voor het analyseren van de advertentiecampagnes van je concurrenten. Je voert een domeinnaam in en kunt bekijken hoeveel kliks die site ontvangt middels betaalde methodes. Je kunt een schatting van de maandelijkse PPC kliks bekijken, evenals de keywords die ze gebruiken en hoeveel budget ze besteden aan PPC.

Meer info

#8. Moat.com (verschillende abonnementen)

Moat is een krachtig social media wapen waarmee je kunt achterhalen welke advertenties er op verschillende websites draaien. Je kunt advertenties, advertentieduur en targeted apparaten (desktop/mobiel) analyseren, en je daardoor laten inspireren voor je eigen marketingstrategie.

Meer info

#9. Buzzsumo.com (freemium)

Buzzsumo is een tool waarmee je kunt analyseren welke content het beste presteert, en op welk social media kanaal. Ideaal om trending onderwerpen te vinden dus! Maar deze tool wordt ook gebruikt om influencers te vinden die content hebben gedeeld die aan jouw onderwerp gerelateerd is.

Meer info

#10. Mention (vanaf $29/maand)

Mention is een handige tool waarmee je kunt achterhalen waar je website/merk/bedrijfsnaam allemaal wordt vermeld – op sociale media, nieuwssites, blogs, forums, enzovoorts. Zo kun je bijvoorbeeld tweets over je merk vinden en artikelen waar naar je onderneming wordt verwezen. Mention is een prima alternatief voor Google Alerts, en een ideale tool om mogelijkheden voor backlinks te vinden en je reputatie in de gaten te houden.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.