De beste YouTube plugins voor WordPress!

De beste YouTube plugins voor WordPress!

Het toevoegen van video’s kan een mooie aanvulling zijn op een blogartikel. Video’s kunnen je verhaal kracht bijzetten of bepaalde zaken verduidelijken. Het is echter geen goed idee om video’s naar WordPress te uploaden; de video staat dan daadwerkelijk op jouw website, en zoals je waarschijnlijk wel weet zijn video’s doorgaans erg grote bestanden. Een betere oplossing is om YouTube video’s op je WordPress website te ‘embedden.’ Dat is heel gemakkelijk, zeker als je een goede plugin gebruikt. In dit artikel hebben we de 5 beste WordPress YouTube plugins voor je op een rijtje gezet!

De beste WordPress YouTube plugins

YouTube Embed plugin

Met de gratis versie van de YouTube Embed plugin kun je een responsive video, YouTube kanaal of afspeellijst galerij embedden. De premium versie van de plugin biedt nog meer features, waaronder view tracking en een uitgebreid analytics dashboard.

Meer info | Download

WP YouTube Lyte

Met deze YouTube plugin kun je je YouTube video’s ‘lazy loaden’ door zogenaamde ‘Lite YouTube Embeds’ te plaatsen. Deze zien eruit als normale embedded YouTube video’s, maar roepen de echte ‘dikke HTML-speler pas aan wanneer er op wordt geklikt. Dit kan de performance van je site drastisch verbeteren!

Meer info | Download

Automatic YouTube Video Posts Plugin

De Automatic YouTube Video Post Plugin importeert automatisch YouTube video’s uit een YouTube kanaal, afspeellijst of lijst van zoekresultaten en creëert hier een blogbericht voor. Dat blogbericht kan vervolgens direct gepubliceerd worden, of opgeslagen worden als draft.

Meer info | Download

YouTube WD

Met de YouTube WD plugin kun je YouTube video’s, afspeellijsten en kanalen embedden. Deze kun je bijvoorbeeld weergeven als een thumbnail galerij. De premium versie van deze YouTube plugin biedt nog meer weergave-mogelijkheden en geavanceerde afspeelopties.

Meer info | Download

YouTube Showcase Video Gallery and Management

YouTube Showcase is een krachtige maar gebruiksvriendelijke YouTube plugin met een responsive frontend. Elke YouTube video krijgt automatisch een eigen video pagina waarbij de WordPress reacties zijn ingeschakeld.

Meer info | Download

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.