Automattic sluit kantoor omdat medewerkers niet komen opdagen

Automattic sluit kantoor omdat medewerkers niet komen opdagen

Automattic, het bedrijf achter WordPress.com, bezit een schitterend kantoor in een oud warenhuis in San Francisco. Het heeft hoge plafonds, volop daglicht, een bibliotheek, douches, een grote keuken en een custom schuurdeur. En als de ruimte je bevalt, kun je hem huren. Want het bedrijf heeft het kantoor in de verkoop gezet. De reden? WordPress oprichter Matt Mullenweg kwam tot de conclusie dat er te weinig medewerkers gebruik van maken.

Vijf mensen

“We kregen dat kantoor zes of zeven jaar terug,” vertelde Mullenweg in een podcast. “Een behoorlijk goede lease, maar niemand maakt er gebruik van.” Het kantoor is 15.000 square feet – ongeveer 4.500 vierkante meter. Volgens Mullenweg zitten er hoogstens vijf mensen, wat zou betekenen dat die per persoon bijna een vierkante kilometer voor zichzelf hebben. “Er staan net zoveel speeltafels als dat er mensen zijn.”

Op afstand

Automattic heeft haar 550 medewerkers altijd de mogelijkheid gegeven om op afstand te werken; de kantoorruimte in San Francisco was een optionele plek om samen te werken, zo zei woordvoerder Mark Armstrong. Het bedrijf heeft soortgelijke kantoren in Kaapstad (Zuid-Afrika) en Portland (Main, Verenigde Staten) en geeft haar medewerkers een toeslag van $250 per maand als ze elders een commerciële kantoorruimte willen gebruiken om samen te werken. En als ze liever bij Starbucks gaan zitten om te werken, dan betaalt het bedrijf voor hun koffie.

Werken bij Automattic

Zoals Automattic in haar online recruitment materiaal beschrijft, “Iedereen werkt vanaf de locatie die zij kiezen. We zijn over de hele wereld verspreid, in meer dan 50 landen.” Eén keer per jaar komen de 550 werknemers van Automattic samen in een ‘grand meetup.’ Die ‘grand meetups’ kunnen overal plaatsvinden, van Budapest tot San Francisco. Daarnaast komen de Automattic teams eens in de zoveel tijd bijeen om een paar dagen met elkaar te brainstormen; ook deze sessies kunnen op elke denkbare plek plaatsvinden.

automattic kantoor

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.