Automattic adopteert plugins Alex Mills

Automattic adopteert plugins Alex Mills

Automattic heeft vorige week aangekondigd dat een team binnen het bedrijf de plugins van Alex Mills zal adopteren en hun ontwikkeling en ondersteuning zal voortzetten. Met zijn Top Gear fan site hielp Mills het autoprogramma ook buiten de UK populair te maken. Bovendien was hij een WordPress core contributor en een actieve plugin ontwikkelaar. Mills, die op het World Wide Web beter bekend als @Viper007Bond, stierf in februari 2019 stierf na een gevecht met leukemie.

17 meest populaire plugins

Vorig jaar was Alex Mills de primaire auteur en contributor van meer dan 40 plugins op WordPress.org. De huidige collectie lijkt te zijn terug geschaald naar 17 van zijn meest populaire plugins. Volgens statistieken van WP Tally hebben die 17 plugins een cumulatieve download count van 138.665.603 en een cumulatieve beoordeling van 4.55 uit 5 sterren.

“Aangezien al mijn plugins open source zijn, zijn gerespecteerde auteurs binnen de WordPress community vrij om erop verder te bouwen. Het zou veel voor me betekenen als mijn nalatenschap wordt voortgezet,” schreef Mills eerder dit jaar in zijn afscheidspost.

Niet voor winst

De plugins zijn open source en dus allemaal gratis, zonder dat er premium versies of verdienmodellen aan verbonden zijn.

“Ik zou mijn plugins nooit monetariseren,” vertelde Mills tegen WP Tavern nadat zijn populaire Regenerate Thumbnails plugin in 2017 de 5 miljoen downloads passeerde. “Ik schrijf ze voor de lol, niet om winst te maken. Het zou toch een belangenconflict zijn, gezien mijn dienstbetrekking bij Automattic.”

Voortzetting ondersteuning en ontwikkeling

Het team dat de plugins overneemt, zal Mills zijn GitHub repositories toevoegen aan de GitHub account van Automattic. Ze voegen ook de onderstaande paragraaf toe aan het readme bestand van elke plugin:

De auteur van deze plugin, Alex Mills, stierf in februari 2019. Hij laat een verzameling plugins achter die onderhouden zullen worden door Automattic en leden van de WordPress community. Als deze plugin voor jou tot nut is, willen we je vragen een donatie aan de Oregon Health and Science University te overwegen.

 Automattic zal ook support queries op de fora beantwoorden, en het team staat open voor hulp van andere leden binnen de WordPress community voor het onderhouden en ondersteunen van de plugins van Mills.

 De nalatenschap van Alex Mills

“Vroeger lieten auteurs werken van muziek, novels, poëzie en brieven achter na hun overlijden,” schreef Donncha Ó Caoimh op het Automattic Engineering blog. “Het waren statische kunstwerken, bevroren in de tijd. Alex laat zijn code achter, en die zal blijven evolueren en functioneren in de wereld van de levenden, dagelijks door duizenden (miljoenen?) mensen in hun online leven gebruikt.”

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.