Alle ins en outs over de WordPress 3.8.1 Maintenance Release

In december 2013 lanceerde WordPress versie 3.8 van het populaire CMS-systeem. Nauwelijks 6 weken na deze release heeft WordPress versie 3.8.1 uitgebracht, een zogenaamde ‘maintenance release’. Maar wat betekent deze versie concreet voor jou als gebruiker? In dit artikel geven we je alle ins en outs in een notendop.

WordPress 3.8.1 Maintenance Release

Meer dan 31 bugfixes

Met versie 3.8.1, die overigens volautomatisch bij veel gebruikers is uitgerold, worden meer dan 31 bugs gefixt die met versie 3.8 het populaire CMS-systeem waren ingeslopen. Het belangrijkste hieraan zijn de bugfixes die van invloed zijn op het nieuwe dashboard design. Er zijn tevens fixes uitgerold die ‘dode’ submit buttons weer werkend maken. Velen van jullie zullen hier waarschijnlijk zeer blij mee zijn!

Andere belangrijke fixes

Er zijn tevens fixes doorgevoerd voor de meer social gerichte WordPress gebruikers, waaronder een fix die ervoor zorgt dat het embedden van tweets weer mogelijk is door de link naar een tweet in een post te plaatsen (op een eigen regel). Deze feature bleek namelijk door een recente change in de API van Twitter zelf niet langer te werken.

Moet ik nog iets doen?

Mits je WordPress versie 3.8 recentelijk hebt geïnstalleerd, zal versie 3.8.1. vanzelf worden geïnstalleerd en hoef je niets te doen. Als je nog op versie 3.7 draait dan zal je zelf moeten upgraden om de voordelen van de nieuwste versie te ervaren.

Eén reactie op “Alle ins en outs over de WordPress 3.8.1 Maintenance Release”

  1. Mathieu schreef:

    Ik geef wel eens de tip om niet iedere keer te updaten wanneer er een update is. Sommige websites die ik voorbij zie komen zijn namelijk zo geprogrammeerd dat ze heel erg leunen op de oude hooks van WordPress.
    Waneer er dan ge-update wordt functioneerd de homepage en andere pagina’s direct niet meer.

    Maak altijd een backup voordat je update!

    Dan kun je het terugdraaien wanneer je website ineens een witte pagina toont na het updaten!

Geef een reactie