De beste affiliate marketing plugins voor WordPress

De beste affiliate marketing plugins voor WordPress

Gisteren hadden we het al over de ThirstyAffiliates plugin, en hoe je deze kunt gebruiken voor affiliate links cloaken. ThirstyAffiliates doet natuurlijk nog veel meer. Maar het is niet de enige affiliate marketing plugin voor WordPress. In dit artikel laten we nog een aantal handige affiliate marketing plugins zien die je kunnen helpen om meer te verdienen met affiliate marketing.

Affiliate marketing plugins voor WordPress

#1. Adsanity

affiliate marketing plugins

Adsanity is een advertentie management plugin voor WordPress. Voor affiliate marketeers biedt deze plugin een eenvoudige manier om banners, graphics en video’s toe te voegen. Je hebt tevens de mogelijkheid om je advertenties en affiliate campagnes vanuit het WordPress Dashboard te beheren. Zo kun je bijvoorbeeld instellen hoe lang je een advertentie wilt tonen. Dankzij de prestatierapporten kun je precies zien hoe elke unit op je website het doet.

Meer info

#2. Constant Contact

affiliate marketing plugins

Constant Contact behoort niet echt tot de categorie affiliate marketing plugins. Maar deze plugin kan je wel helpen om bezoekers terug te laten komen, wat weer leidt tot meer kans dat ze op je affiliate links klikken. Meer dan 75% van de bezoekers die je vandaag op je website krijgt zal waarschijnlijk nooit meer terugkomen. Daarom moet je zorgen dat je ze converteert tot abonnees! En daar kan de Constant Contact plugin je bij helpen. Het mooie aan deze plugin is dat je je e-mails kunt tracken om te bekijken wanneer ze geopend zijn, en waar mensen op geklikt hebben.

Meer info

#3. OptinMonster

affiliate marketing plugins

Met OptinMonster kun je lightbox popups, slide-in formulier, zijbalk formulier, zwevende balken en nog veel meer aan je website toevoegen. Daarbij kun je tracken hoe elk optin formulier presteert. OptinMonster heeft zelf overigens ook een affiliate programma!

Meer info

#4. SEMRush

affiliate marketing plugins

In affiliate marketing heb je met veel concurrentie te maken, zelfs als je in een heel specifieke niche zit. SEMRush biedt je de mogelijkheid om te bekijken hoe je concurrenten presteren, welke zoekwoorden ze gebruiken, en hoe veel die zoekwoorden hen opleveren. Kortom: een must-have SEO tool voor elke affiliate marketeer!

Meer info

#5. Google Analytics

affiliate marketing plugins

Als je wil dat mensen op jouw affiliate links klikken, dan is het zaak dat je inzicht krijgt in hoe je bezoekers met je website interageren. En daar heb je Google Analytics voor! Je kunt niet alleen zien hoeveel mensen je site bezoeken, maar je kunt ook split tests draaien, links tracken en conversies monitoren.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.