Zo laat je gebruikers afbeeldingen in WordPress reacties uploaden

Zo laat je gebruikers afbeeldingen in WordPress reacties uploaden

Zowel afbeeldingen als reacties zijn krachtige tools om de betrokkenheid van de gebruikers op je website een boost te geven. Dit is een van de redenen waarom Facebook haar gebruikers de mogelijkheid geeft om afbeeldingen in hun reacties te plaatsen. Wat als we je vertellen dat jij dezelfde functionaliteit kunt toevoegen aan jouw website? In dit artikel leggen we uit hoe jij je gebruikers de mogelijkheid kunt bieden om afbeeldingen in WordPress reacties up te loaden.

Afbeeldingen in WordPress reacties uploaden

Het eerste dat je moet doen is de gratis Comment Attachment plugin installeren en activeren. Vervolgens ga je in je WordPress admin naar Settings > Discussion, en scroll je naar beneden tot je bij de Comment Attachment sectie komt.

afbeeldingen in WordPress reacties

Hier kun je de instellingen configureren om een afbeeldingsbijlage-veld in de reactie sectie van je WordPress blogposts en pagina’s weer te geven. Denk aan de positie van het reactieveld, de titel van het veld, de vereiste opties, bestandstypes, afbeeldingsgroottes en meer.

Het is ook mogelijk om je gebruikers de mogelijkheid te bieden om een Word document, PDF, PowerPoint Presentatie, Excel sheet en andere bestanden te uploaden. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de corresponderende file type opties aanvinken.

afbeeldingen in WordPress reacties

Zodra je klaar bent klik je op Save Changes om je instellingen op te slaan.

Lees ook: Het totale aantal blogposts weergeven in WordPress

Als je nu in de front-end van je WordPress site naar een willekeurige blogpost gaat, zie je een afbeeldings-upload veld in de reactie sectie staan, zoals hieronder:

afbeeldingen in WordPress reacties

Alle bestanden die door gebruikers worden geüpload, worden in je WordPress Mediabibliotheek opgeslagen. Wil je een afbeelding die door een gebruiker is geüpload verwijderen, dan ga je naar Media > Library. Daar zoek je de afbeelding op, waarna je deze kunt verwijderen. De afbeelding wordt dan verwijdert, de reactie zelf blijft staan.

Tot slot

Als je deze functionaliteit aan je WordPress site wilt toevoegen, is het een goed idee om wat richtlijnen op je site te plaatsen zodat je gebruikers weten wat voor soort bijlages ze mogen uploaden. Het kan ook een goed idee zijn om alle reacties eerst te modereren voordat ze daadwerkelijk op je site worden gepubliceerd. Zo voorkom je dat er beledigende of aanstootgevende afbeeldingen op je site terecht komen.

Lees ook: Reacties modereren met WordPress shortcuts

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.