Afbeelding zoom effect toevoegen in WordPress doe je zo!

Afbeelding zoom effect toevoegen in WordPress doe je zo!

Als jij veel foto’s plaatst op je WordPress blog, kan het zijn dat je op zoek bent naar een plugin om een zoom effect toe te voegen aan je afbeeldingen. Een dergelijk effect is een leuke en nette toevoeging voor jouw WordPress website. Er zijn vele methoden om dit voor elkaar te krijgen, één daarvan is door gebruik te maken van het script imageLens.js: http://www.dailycoding.com/Posts/imagelens__a_jquery_plugin_for_lens_effect_image_zooming.aspx

Imagezoom zoom effect voor je afbeeldingen op je wordpress website

En als jouw website gebaseerd is op WordPress, dan heb je geluk: je kunt via de officiële website voor  WordPress de ImageLens plugin downloaden (https://wordpress.org/plugins/imagelens/). Deze plugin maakt gebruik van het bovenstaande script en bevat al het nodige om perfect te integreren met jouw WordPress website.

Download de ImageLens plugin voor WordPress, pak de bestanden uit en upload deze naar de map wp-content/plugins op jouw server. Als je de plugin eenmaal hebt geïnstalleerd en geactiveerd, krijg je een nieuwe metabox te zien bij het maken van een nieuw bericht of nieuwe pagina. Met deze gegevens kun je instellen of je wel of niet een zoom effect wilt toevoegen aan die pagina of dat bericht. Ook kun je een zoom effect instellen voor een bepaalde afbeelding in het bericht. Verder zijn er nog enkele andere opties, zoals het vaststellen van de afmetingen van de lens, een rand om de lens en de kleur van de rand.

ImageLens geeft jouw afbeeldingen een extra class. Om deze reden is de plugin niet van toepassing op afbeeldingen in oudere berichten. Alleen nieuwe afbeeldingen zullen het zoom effect krijgen.

Als je site nog niet zo veel berichten heeft met afbeeldingen waaraan je een zoom effect wilt toevoegen, kun je er natuurlijk voor kiezen om deze handmatig aan te passen door de berichten of pagina’s te wijzigen in het controlepaneel.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.