Lettertype combinaties selecteren met de Adrian WordPress plugin

Lettertype combinaties selecteren met de Adrian WordPress plugin

Heb jij er ook weleens moeite mee om goede lettertype combinaties te maken? Dan moet je zeker even de nieuwe Adrian WordPress plugin uitproberen. Deze maakt het selecteren van de juiste lettertypes een stuk eenvoudiger én leuker!

Over de Adrian WordPress plugin

De plugin is vernoemd naar de Zwitserse Adrian Johann Frutiger (1928 – 2015). Dat was een van de favoriete letterontwerpers van de auteur van de plugin, die anoniem wenst te blijven. In plaats van de gebruikelijke route te kiezen en de plugin in te dienen bij het plugin directory op WordPress.org, heeft de auteur een aparte website opgezet. Als je via deze website je emailadres opgeeft, krijg je gratis toegang tot de download.

Lettertypes uitzoeken

De plugin auteur is ervan overtuigd dat de meeste mensen liever een aantal combinaties voorgeschoteld krijgen dan dat ze zelf op zoek moeten naar lettertypes die goed bij elkaar passen. Zelfs voor doorgewinterde webdesigners kan dit een lastige en tijdrovende klus zijn. Ik heb zelf ook de nodige uurtjes op Google Fonts doorgebracht om verschillende lettertype combinaties uit te proberen en zo de juiste uitstraling voor een ontwerp te vinden. De Adrian WordPress plugin maakt dit proces een stuk eenvoudiger.

Kant-en-klare lettertype combinaties selecteren

De Adrian WordPress plugin is in feite een fontkiezer. Maar in plaats van dat je voor verschillende thema-elementen aparte lettertypes uitzoekt, kun je uit met zorg samengestelde lettertype combinaties kiezen. Deze lettertype combinaties hebben ook nog eens allemaal unieke namen gekregen, waaronder Breakfast Cereal (het Luckiest Guy font voor titels met het News Cycle lettertype voor de body tekst) en Insert Coin (het Press Start 2P font voor titels en het Roboto Mono font voor de body tekst). Wat ook een pluspunt is aan deze plugin is dat de body tekst niet verpest wordt als je de lettertypes verandert. Een aanrader! 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.