Adres auto complete plugins voor WooCommerce | WP Handleiding

Adres auto complete plugins voor WooCommerce

Beheer je een WooCommerce shop en merk je dat shoppers af en toe een verkeerd verzendadres invoeren? Ik had hetzelfde probleem! Een van de WordPress websites die ik beheer is een WooCommerce shop voor een kleine uitgeverij. Bij een van de laatste publicaties kwam er ineens een enorme piek in het aantal verkopen. We merkten toen dat veel kopers hun adres niet correct of volledig invulden. De adresvelden in het checkout formulier waren al verplicht, maar blijkbaar maakten mensen toch fouten bij het invullen. Daar kwam de uitgever pas achter zodra hij de adressen handmatig invulde in de PostNL applicatie om de adreslabels te printen. Daardoor moest hij steeds contact opnemen met kopers om alsnog het juiste adres op te vragen. Dat kost natuurlijk veel tijd en moeite. Daarom ging ik op zoek naar adres auto complete plugins voor WordPress, waarmee de adressen tijdens het invullen gevalideerd worden. Hieronder heb ik een gratis en premium optie uitgelicht.

Adres auto complete plugins voor WooCommerce 

Voordat we verder gaan is het goed om te weten dat alle adres auto complete plugins voor WooCommerce een Google Places API key vereisen. Deze kun je aanmaken met je Google account. Ondanks het feit dat je doorgaans niet hoeft te betalen voor het gebruik van de API key, kun je hem alleen genereren als je een Google account met een geverifieerde betalingsmethode hebt. Het is raadzaam om dit eerst te regelen als je dat nog niet gedaan hebt. Zodra je de Google Places API key hebt opgehaald, kun je gebruik maken van een van de onderstaande adres auto complete plugins voor WooCommerce:

Autocomplete Google Address (gratis)

Wanneer je op zoek bent naar een gratis optie, dan is Autocomplete Google Address een aanrader. Na het installeren en activeren van de plugin ga je in het rechter menu op je WordPress dashboard naar ‘Autocomplete’. Daar moet je even je Google Places API key invoeren. Vervolgens kun je daaronder het ID van het adres invoerveld invullen waar je de autocomplete optie voor wilt gebruiken. Je kunt ook meerdere ID’s invullen, welke je van elkaar scheidt door een komma.

Address Autocomplete for WooCommerce ($49 per jaar)

Heb je behoefte aan wat meer mogelijkheden, dan is Address Autocomplete for WooCommerce het overwegen waard. Deze premium plugin maakt het niet alleen mogelijk om automatisch adresgegeven aan te vullen en te valideren, maar ook om het adres aan te geven op een kaart, adressen in specifieke landen uit te sluiten, verschillende verzendmethodes aan locaties toe te wijzen en nog meer.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.