De 5 beste food blog WordPress thema’s van 2016!

De 5 beste food blog WordPress thema’s van 2016!

Food blogging is tegenwoordig helemaal hot! En met de opkomst van sociale netwerken zoals Pinterest is het nog makkelijker om meer webverkeer naar je food blog te trekken. Als je een food blogger bent of je een blog wil beginnen om je recepten of food foto’s te delen, dan kun je kiezen uit fantastische WordPress thema’s die speciaal voor food blogs zijn ontwikkeld. Wij hebben de 5 beste food blog thema’s van 2016 voor je op een rijtje gezet!

5 food blog thema’s voor WordPress

Kale Pro

food blog

Kale Pro is een schitterend uitziend WordPress thema dat perfect is voor food blogs. Het minimalistische ontwerp heeft een heldere interface, waardoor je bezoekers verzekerd zijn van een gebruiksvriendelijke, afleidingsvrije ervaring. Hoewel het thema er vrij simpel uit ziet, beschikt het over alle functies en opties die je kunnen helpen om een succesvolle website te creëren. Zo is er een ingebouwde shortcode optie voor recepten, en een speciaal recepten index template dat alles een stuk makkelijker maakt. De featured post optie op de homepagina zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar zorgt ook dat je meer webverkeer naar je belangrijkste artikelen kunt genereren. Wil je geld verdienen met je food blog? Met Kale Pro kan dat, want het thema is geoptimaliseerd voor advertenties, zowel voor Google AdSense als voor custom advertenties.

Meer info

Foodie Pro

food blog

Als je een kwalitatief hoogwaardig WordPress blog wil opzetten, dan is Foodie Pro een prima optie. Dit is één van de beste Genesis Child Thema’s die er beschikbaar zijn; het is 100% responsive, minimalistisch, duidelijk en ziet er zeer professioneel uit. Wat kleuren en typografie betreft heb je werkelijk talloze opties. En zoals je wellicht al weet staat het Genesis framework bekend om de goede beveiliging, de ‘schone’ code en de SEO-vriendelijke thema’s. Foodie Pro heeft alles dat je nodig hebt om je bezoekers een plezierige ervaring te kunnen bieden.

Meer info

Foody

food blog

Foody is een mooi, minimalistisch en toch heel elegant WordPress thema dat perfect is voor blogs over eten en recepten. Het ontwerp is zeer flexibel; zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zijbalk links, rechts of helemaal geen zijbalk. Met behulp van kant-en-klare shortcodes kun je eenvoudig kolommen, knoppen en andere handige elementen inbouwen. Dit WordPress thema is uiteraard 100% responsive en helemaal translation-ready – ideaal dus als je een meertalig food blog wil opzetten!

Meer info

CookingPress

Cookie press Thema website preview

CookingPress is een modern WordPress thema voor food blogs, met als USP het geweldige ‘recipe view’ in de zoekresultaten Google. Hiermee kun je het click through rate van je artikelen een goede boost geven! Het thema is ontwikkeld met behulp van HTML5 en CSS3 en heeft een SEO-vriendelijk ontwerp. Je kunt je eigen kleurenschema’s maken en hebt de keuze uit 4 schitterende layouts en verschillende pagina templates, inclusief alles dat je nodig hebt om snel aan de slag te gaan; de online documentatie is duidelijk en altijd up-to-date!

Meer info

Chow

food blog

Als je op zoek bent naar een food blog thema voor WordPress met een aantrekkelijke moderne look, dan is Chow een prima optie. Chow biedt ondersteuning voor Scherma.org, en heeft net als CookingPress een Google ‘recipe view’ om ervoor te zorgen dat al je artikelen er goed uit zien in de zoekresultaten. De ingebouwde recepten editor is overigens een ware verademing! Je kunt met dit thema echt een community opbouwen; geregistreerde gebruikers kunnen o.a. hun favoriete recepten opslaan en hun eigen recepten bewerken en indienen.

En omdat Chow ondersteuning biedt voor WooCommerce, kun je dit thema ook gebruiken om een moderne voedsel-gerelateerde webshop op te zetten.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.