Speculative Loading plugin voor WordPress | WP Handleiding

Speculative Loading plugin voor WordPress

Eind januari schreven we al dat WordPress twee nieuwe performance plugins had gelanceerd: Auto-sizes for lazy-loaded images en Speculation Rules. De laatstgenoemde plugin is inmiddels hernoemd naar Speculative Loading en heeft recentelijk een update gekregen. Hieronder vertellen we wat meer over wat de Speculative Loading plugin precies doet.

Wat doet de Speculative Loading plugin precies?

De Speculative Loading plugin maakt gebruik van de nieuwe Speculation Rules API. Deze API maakt het mogelijk om regels te definiëren waarmee URLs van een bepaalde structuur dynamisch van tevoren geladen of gerendered kunnen worden op basis van gebruikersinteractie. Met andere woorden, je kunt een URL speculatief laten preloaden nog voordat een gebruiker op de link geklikt heeft. Zodra de gebruiker daadwerkelijk op de link klikt, is de webpagina waarschijnlijk al volledig geladen – inclusief JavaScript. De ongekend korte laadtijden die hiermee gerealiseerd kunnen worden dragen bij aan de website performance en een betere gebruikerservaring. De API heeft een configureerbare syntax die het mogelijk maakt welke bestanden vooraf opgehaald of gerendered moeten worden, waardoor je van een optimale flexibiliteit profiteert.

Browser compatibiliteit

De Speculation Rules API wordt ondersteund door Chrome 108, echter vereisen de specifieke regels die de nieuwe plugin gebruikt Chrome 121 of nieuwer. Browser die de API niet ondersteunen zullen de plugin simpelweg negeren – dat zal de gebruikerservaring niet beïnvloeden.

Speculative Loading uitproberen?

De Speculative Loading plugin is gratis te downloaden via het plugin directory op WordPress.org. Je kunt ook op je WordPress dashboard inloggen en bij Plugins > Nieuwe plugin zoeken naar ‘speculative loading’.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.