WordPress lanceert twee nieuwe performance plugins | WP Handleiding

WordPress lanceert twee nieuwe performance plugins

Elke seconde telt als het aankomt op de snelheid van je WordPress website. Dat weten ze bij WordPress ook. Daarom heeft het WordPress Performance Team deze week twee nieuwe plugins gelanceerd die gericht zijn op het verbeteren van de snelheid. Hieronder leggen we kort uit wat de twee nieuwe performance plugins precies doen.

Nieuwe performance plugins voor WordPress

Auto-sizes for Lazy-loaded Images

De eerste van de twee nieuwe performance plugins is Auto-sizes for Lazy-loaded Images. Lazy loading is een performance optimalisatie techniek die het laden van niet-kritieke elementen (met name die ‘onder de vouw’) uitstelt om de laadtijden te verkorten. In de eerste instantie wordt alleen de content geladen die noodzakelijk is voor het direct zichtbare deel van het scherm. Pas als de bezoeker gaat scrollen, wordt de rest geladen. Deze nieuwe plugin integreert een lazy loading HTML attribuut: sizes=”auto”. Dit attribuut is op zichzelf niet specifiek gerelateerd aan lazy loading. Maar de plugin combineert het met ‘scrset’ om de browser (op basis van het weergavevenster) te vertellen op welke afmetingen een afbeelding moet worden weergegeven. Op die manier kan de browser de meest geschikte afbeelding aan elke bezoeker laten zien.

Speculation Rules

De tweede nieuwe plugin van het WordPress Performance Team heet Speculation Rules. Deze plugin maakt gebruik van de Speculation Rules API om op basis van gebruikersinteracties te bepalen welke webpagina een bezoeker waarschijnlijk als eerst zal opvragen. Als een bezoeker bijvoorbeeld met de muis richting een navigatielink beweegt, wordt dit gezien als een hint dat de bezoeker naar een andere webpagina op de site wil navigeren. De Speculation Rules plugin doet dus in feite een voorspelling met betrekking tot welke webpagina iemand zal willen bezoeken en begint al met het renderen van deze webpagina nog voordat diegene op de link klikt. Dit resulteert in snellere laadtijden voor je bezoekers.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen maken de twee nieuwe performance plugins gebruik van verschillende technieken. Dat betekent dat ze beide gebruikt kunnen worden op dezelfde website zonder met elkaar te conflicteren. Als je ze allebei gebruikt, kun je bovendien ook de meeste winst realiseren op het gebied van performance. De plugins zijn gratis beschikbaar, dus het is zeker de moeite waard om ze uit te proberen!

 

Lees ook: Je WordPress snelheid testen

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.