4XX client errors in WordPress | WP Handleiding

4XX client errors in WordPress

Wanneer je een WordPress website beheert, dan wil je natuurlijk voorkomen dat je bezoekers een 404 foutmelding krijgen. 404 foutmeldingen monitoren in WordPress is dan ook zeker aan te raden. Naast 404 errors kun je echter ook andere 4XX client errors in WordPress tegenkomen. In deze blogpost leggen we uit welke 4XX client errors er zijn en wat deze precies inhouden.

Wat zijn 4XX client errors?

4XX client errors zijn een van de vijf verschillende types http status codes. Wanneer een server een http status code uit de 4XX categorie terugstuurt, is dat een indicatie voor een foutmelding die gerelateerd is aan het verzoek van de client (in veel gevallen de webbrowser). In de meeste gevallen kun je hieruit afleiden dat het probleem ligt bij het verzoek dat naar de server is verstuurd, en niet bij de server zelf. Bij server-side errors krijg je namelijk een van de 5XX status codes te zien.

Het doel van 4XX foutmeldingen is om de client te informeren dat het verzoek aangepast of gecorrigeerd moet worden alvorens de server aan het verzoek kan voldoen. Het komt erop neer dat de server door middel van deze 4XX foutmeldingen kan communiceren dat het het verzoek van de client niet begrijpt of niet kan verwerken als gevolg van een fout aan de kant van de client.

Welke verschillende 4XX client errors zijn er?

400: Bad Request

Een 400 foutmelding is een indicatie dat de server niet in staat is om het verzoek te verwerken wegens syntax fouten of door de client ingevoerde ongeldige data.

401: Unauthorized

Een 401 foutmelding geeft aan dat het verzoek authenticatie vereist, en dat de client niet de juiste inloggegevens heeft ingevoerd of niet de juiste toegangsrechten heeft.

402: Payment Required

402 foutmeldingen kom je niet zo vaak tegen. Deze 4XX client error geeft aan dat de verzochte bron betaling vereist alvorens er toegang kan worden verleend.

403: Forbidden

Een 403 foutmelding geeft aan dat de client geen toegangsrechten heeft voor de verzochte bron, zelfs als de identiteit van de client wel geverifieerd is.

404: Not found

De 404 foutmelding is een van de meest voorkomende 4XX client errors en heeft aan dat de verzochte webpagina niet door de server gevonden is. Meestal komt dat doordat de pagina verwijderd of verplaatst is of doordat de URL niet klopt.

405: Method Not Allowed

De 405 foutmelding geeft aan dat de http-methode die in het verzoek gebruikt is, niet door de gespecificeerde webpagina ondersteund wordt.

406: Not Acceptable

Krijg een bezoeker een 406 foutmelding te zien, dan betekent dit dat de server geen respons kan produceren die overeenkomt met de criteria die door de client gespecificeerd zijn.

407: Proxy Authentication Required

De 407 foutmelding is te vergelijken met de 401 foutmelding, die wordt weergegeven wanneer de client geen toegangsrechten heeft. Het verschil is dat de authenticatie in dit geval via een proxy moet plaatsvinden in plaats van via een directe verbinding, en dat dit niet gelukt is.

408: Request Timeout

Een 408 foutmelding treedt op wanneer de server niet in staat was om binnen het ingestelde tijdsbestek in het verzoek van de client te voorzien.

409: Conflict

Een 409 foutmelding geeft aan dat het verzoek niet voltooid kon worden als gevolg van een conflict met de huidige staat van de bron.

410: Gone

Wanneer er een 410 foutmelding wordt weergegeven, is de aangevraagde bron niet langer beschikbaar op de server.

411: Length Required

De 411 foutmelding wordt weergegeven wanneer er een content-length header door de server vereist wordt, maar deze niet in het verzoek is opgegeven.

412: Precondition Failed

De 412 foutmelding geeft aan dat de toegang tot de bron is geweigerd omdat de server niet aan alle voorwaardelijke verzoeken van de client kon voldoen.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.