3 manieren om je WordPress login te beveiligen

3 manieren om je WordPress login te beveiligen

Weet jij waar bijna alle hackers proberen in te breken op je website? Juist, je WordPress login pagina. Je WordPress login pagina is eigenlijk het meest belangrijke deel van je website. Vergelijk het maar met de voordeur van je huis; als je veilig wilt wonen, dan moet je eerst zorgen dat je voordeur goed op slot kan. Hetzelfde is van toepassing op je WordPress website. In dit artikel beschrijven we 3 manieren om je WordPress login pagina veiliger te maken: het verbergen van je oorspronkelijke gebruikersnaam, het kiezen van een sterker wachtwoord, en een beperking instellen voor het aantal login pogingen.

#1. Je oorspronkelijke gebruikersnaam verbergen

In de vorige WordPress versie werd “admin” als de default gebruikersnaam gebruikt. Hoewel WordPress je de optie biedt om een eigen gebruikersnaam te kiezen, kiezen sommige beginners nog steeds voor “admin” als gebruikersnaam. En hackers weten dat! Het is dus belangrijk dat je altijd een andere gebruikersnaam kiest. Maar dan ben je er nog niet; als je namelijk je echte naam, die openbaar is, als gebruikersnaam gebruikt, kunnen hackers alsnog je gebruikersnaam achterhalen. Gelukkig kun je dit eenvoudig aanpassen:

 • Log in op je WordPress account
 • Klik rechtsboven in je Dashboard op het poppetje
 • Klik op “Edit My Profile” en scroll naar beneden
 • Hier kun je je Nickname invullen, en daaronder welke naam je openbaar wilt maken.
 • Nu is je oorspronkelijke gebruikersnaam niet meer openbaar.

#2. Een sterker wachtwoord kiezen

Je wachtwoord is de sleutel tot een veilige website. Een zwak wachtwoord is voor hackers makkelijk te kraken, dus volg bij het kiezen van een wachtwoord altijd deze richtlijnen:

 • Gebruik altijd één of meer hoofdletters in je wachtwoord
 • Zorg dat je wachtwoord lager is dan 10 tekens
 • Gebruik ook cijfers in je wachtwoord
 • Gebruik ook altijd een speciaal teken (bijvoorbeeld een uitroepteken, vraagteken, streepje, dollarteken)

Heb je moeite met het verzinnen van een sterk wachtwoord, dan kun je WordPress ook een wachtwoord laten genereren. Je kunt tevens gebruik maken van een andere wachtwoord generator zoals Norton Password Generator of Strong Password Generator.

#3. Beperk het aantal WordPress login pogingen

De derde methode om je WordPress login pagina veiliger te maken is het beperken van het aantal login pogingen. De meeste hackers maken gebruik van een zogeheten brute force algorithm: deze past alle combinaties van letters, cijfers en speciale tekens op je account toe, tot ze je wachtwoord hebben gevonden. Maar als je wachtwoord lang en sterk is, dan heeft een hacker heel veel login pogingen nodig om in te kunnen bereken. Met behulp van bijvoorbeeld Login Lockdown of een soortgelijke plugin kun je zorgen dat als iemand meerdere keren in probeert te loggen met het verkeerde wachtwoord, het betreffende IP-adres (tijdelijk) wordt geblokkeerd.

wordpress login

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

 • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
 • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
 • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.