15 tips om meer reacties op je blogposts te krijgen

15 tips om meer reacties op je blogposts te krijgen

We hebben al vaker geschreven over waarom blog reacties zo belangrijk zijn. Maar het kan nog behoorlijk lastig zijn om te zorgen dat je bezoekers ook daadwerkelijk op je blogposts gaan reageren. In dit artikel bespreken we 15 manieren om meer reacties op je blogposts te krijgen!

10 manieren om meer reacties op je blogposts te krijgen

#1. Zorg voor interessante en unieke content

Content is king. Zonder interessante en unieke content zul je nooit meer reacties op je blogposts krijgen, dus zorg dat je hier voldoende aandacht aan besteed. Lees ook ons artikel over 10 tools om 10 X betere content te creëren met WordPress!

#2. Wees consistent

Consistentie is de sleutel naar succes. Het heeft weinig zin om vandaag 5 blogposts te publiceren en vervolgens twee maanden helemaal niets meer. Of je nu dagelijks, wekelijks of maandelijks iets publiceert, zorg dat je niet van je agenda afwijkt. Op die manier weten je bezoekers wat ze van je kunnen verwachten. WordPress maakt het makkelijk om consistent te zijn; je kunt je blogposts namelijk van tevoren inplannen, zodat ze automatisch op de gewenste datum gepubliceerd worden. Je kunt ook een contentplanner zoals de gratis Editorial Calendar plugin gebruiken.

#3. Stimuleer je bezoekers om zich op je blogposts te abonneren

Maak duidelijk dat je bezoekers zich op je blogposts kunnen abonneren, zodat ze automatisch een melding krijgen als je een nieuwe blogpost publiceert.

#4. Laat bezoekers zich op reacties abonneren

We schreven al eerder over hoe je abonneren op reacties kunt instellen.

#5. Vraag bezoekers om hun hulp of mening

Nee heb je, ja kun je krijgen. Mensen vinden het prettig als iets waardevols kunnen toevoegen aan een discussie, of anderen kunnen helpen bij het oplossen van hun problemen. Door mensen te vragen om hun hulp of mening over een specifiek onderwerp, zal dit bezoekers stimuleren om meer reacties achter te laten op je blog.

#6. Neem de tijd om reacties te beantwoorden

De meeste bloggers publiceren eens in de zoveel tijd een nieuw blogbericht, waarna ze van de radar verdwijnen tot het volgende blogbericht verschijnt. Maar het moet geen eenrichtingsverkeer zijn! Neem daarom de tijd om reacties te beantwoorden. Als het onderwerp zich ervoor leent, kunnen er leuke discussies ontstaan.

#7. Schrijf pakkende titels

Je titels moeten mensen overhalen om verder te lezen, dus besteed hier voldoende aandacht aan! Vind je het lastig om goede titels te bedenken, dan kun je ook gebruik maken van tools zoals de Blog Title Generator.

#8. Kom ter zake

Als je blogposts schrijft waarin je oplossingen voor problemen uitlegt, draai er dan niet te veel omheen en kom zo snel mogelijk ter zake. Veel content is goed, maar het moet wel relevant en nuttig zijn; niet zo langdradig dat mensen wegklikken voor ze bij de conclusie zijn!

#9. Maak zoveel mogelijk gebruik van #hashtags als je over je blogberichten praat op sociale media

Zo zorg je dat mensen uiteindelijk wel weer bij jouw blogposts uitkomen.

#10. Gebruik blogreacties als inspiratie voor toekomstige content

Als je merkt dat er veel interesse is in een bepaald onderwerp binnen je vakgebied, wijd hier dan een artikel aan.

#11. Schrijf ook evergreen content

Zorg dat je niet alleen actuele content, maar ook evergreen content schrijft. Evergreen content is een vorm van content die eigenlijk altijd geldig en relevant is. Denk bijvoorbeeld aan how-to artikelen, productrecensies, tips en essays.

#12. Maak het makkelijk om je content te delen door social sharing knoppen aan je blogposts toe te voegen

Check onze lijst met de beste social sharing plugins voor 2017.

#13. Wees niet bang om controversiële content te schrijven

Het is natuurlijk niet de bedoeling om een oorlog op je blog te veroorzaken, maar je moet ook niet bang zijn om controversiële content te schrijven. Doordachte meningen kunnen tot mooie debatten leiden, en mensen zijn nu eenmaal sneller geneigd om te reageren op blogposts die wat controversieel zijn of van de norm afwijken.

#14. Reageer op andere blogs in jouw vakgebied

Of je nu vragen stelt of je mening geeft, als je doordachte reacties plaatst en mensen geïnteresseerd raken in jouw denkwijze of visie, zullen ze vanzelf op je profiel klikken. En daar staat uiteraard ook een linkje naar je eigen WordPress blog in.

#15. Zorg voor voldoende interne links

Als je een blogpost hebt waar je veel reacties op krijgt, zullen mensen ongetwijfeld meer van dat soort content willen lezen. Zorg dus voor voldoende interne links naar andere blogberichten.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.