Blog reacties: waarom ze zo belangrijk zijn

Blog reacties: waarom ze zo belangrijk zijn

Comment systemen hebben een slechte reputatie, wat komt door het feit dat ze soms kunnen veranderen in een met spam gevulde chaos. Dat leidt ons tot de vraag: zijn blog reacties je tijd wel waard?

Het antwoord is: absoluut! Blog reacties zijn erg belangrijk. Content wordt tegenwoordig namelijk voor een groot deel beoordeeld op basis van hoeveel likes het krijgt, hoe vaak het gedeeld wordt, en wat voor reacties er op komen. Bovendien zijn er tal van manieren om je tegen spam reacties te beschermen. In dit artikel bespreken we het belang van blog reacties.

Blog reacties bevorderen een gemeenschapsgevoel

Het kan echt je dag maken als je ziet dat de blog reacties zich opstapelen. Sterker nog, het geeft iedereen die betrokken is bij de content creatie een goed gevoel. De reden ligt voor de hand – voldoening voelt gewoon goed. Maar blog reacties vormen ook de fundering voor een community; interacties zorgen voor een gemeenschapsgevoel.

Een levendige comment sectie is een teken dat je iets goed doet met je blog. De meeste mensen nemen namelijk niet de moeite om een reactie te plaatsen tenzij de content een emotionele reactie bij hen teweeg brengt. Als jou dat lukt met de content die je schrijft, dan ben je goed op weg!

Wat betreft de blog reacties zelf, wil je dat je bezoekers zowel met jou als met elkaar communiceren. Bij veel blogs is bijna alle activiteit naar de auteur gericht, maar de beste blogs hebben bezoekers die ook veel onderling communiceren.

Na verloop van tijd zal deze dynamiek ervoor zorgen dat je bezoekers het gevoel krijgen dat ze deel uitmaken van je blog. Er ontstaan patronen, je ziet bezoekers terugkeren, en het beste is nog dat zij zich bijna genoodzaakt voelen om terug te komen omdat ze niets willen missen.

 Blog reacties vegroten je sociale voetafdruk

Zodra er zich een community begint te vormen, zal je deze natuurlijk zoveel mogelijk willen uitbreiden. Een betrokken community is erg waardevol, niet alleen omdat ze jou feedback en een netwerk bieden, maar ook omdat ze zich genoodzaakt voelen je content te delen.

Om het je bezoekers makkelijker te maken je content te delen, kun je een plugin installeren. De Monarch Social Sharing Plugin is een goed voorbeeld.

Vergeet echter niet dat delen via sociale media geen magische knop is om meer bezoekers te krijgen: als je wil dat je bezoekers zich genoodzaakt voelen om je content te delen, is het jouw taak om content te schrijven die het daadwerkelijk waard is om te delen!

Blog reacties bieden inzicht in je bezoekers

Er zijn talloze analytics tools voor WordPress beschikbaar, welke de informatie bieden die je nodig hebt om elk aspect van je blogbeheer en content creatieproces te verfijnen. Maar waarom zou je niet ook een moment nemen om simpelweg te bekijken wat je bezoekers tegen je zeggen?

Blog reacties kunnen een goudmijn zijn. Je kunt uitvinden wie je bezoekers zijn, wat ze interessant vinden, en wat hun meningen over jouw blogberichten zijn. Hoewel die laatste vorm van input in sommige gevallen wel om een dikke huid vraagt, is het belangrijk dat je blog reacties niet negeert. Bovendien kunnen de reacties van je bezoekers een heleboel nieuwe ideeën voor blogberichten genereren!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.