Bescherming tegen spam reacties en trackbacks met de Akismet WordPress plugin

Bescherming tegen spam reacties en trackbacks met de Akismet WordPress plugin

De Akismet plugin wordt door miljoenen gebruikers gebruikt en is waarschijnlijk de beste manier om je website te beschermen tegen spam reacties en trackbacks. Om de plugin te kunnen gebruiken moet je (helaas) wel een API key aanvragen. Gelukkig is dit gratis en binnen 2 minuten gebeurt.

Onze ervaring met de plugin

Onze ervaring met Akismet is redelijk tot goed te noemen. De plugin doet wat hij moet doen en houdt tot nu toe alle spam reacties op berichten tegen en daarom raden wij deze plugin aan voor WordPress gebruikers die reacties op berichten en pagina’s toestaan op de website.

Installatie en gebruik van de plugin

Ga in het WordPress navigatiemenu naar ‘Plugins’ en klik op ‘Nieuwe plugin’. Vul vervolgens in de zoekbalk (zie onderstaande afbeelding) Akismet in en klik op Plugins zoeken.

Akismet Plugin voor wordpress

Als je de plugin hebt gevonden klik je op Nu installeren en in het volgende scherm op Plugin activeren om de plugin te activeren.

Als alles goed is gegaan zie je nu onderstaand bericht bovenaan je scherm staan. Akismet Plugin

Akismet PluginKlik op de link ‘je Akismet API sleutel invoeren’ en je ziet  het rechter scherm. Als je nog geen API sleutel hebt (wat helemaal niet vreemd is 🙂 ), klik je op Sleutel ophalen. Nu word je naar de website van Akismet gestuurd en klik je op de knop met de tekst ‘Get an Akismet API key’. Nu krijg je drie zogenaamde ‘plans’ te zien en kies voor het ‘Personal plan’. Vul vervolgens je gegevens in en zorg dat je de Yearly contribution helemaal naar $0 dollar per jaar schuift zodat je niet hoeft te betalen voor de sleutel. Klik vervolgens op Continue en de sleutel zal verstuurd zijn naar het opgegeven e-mailadres.

Vul de ontvangen API sleutel in het invoerveld in. Geef bij de twee opties aan of je wel of geen spam dat ouder is dan een maand wilt verwijderen en of je het aantal reacties wilt tonen naast een reactie auteur.

Klik tot slot op Instellingen bijwerken en op Controleer netwerkstatus om alles te controleren en definitief te maken.

Je kunt de Akismet plugin hier downloaden.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.