Laat je bezoekers zich abonneren op reacties

Laat je bezoekers zich abonneren op reacties

Wanneer je bezoekers reacties op je WordPress site achterlaten, moeten ze normaal gesproken weer hetzelfde blogartikel bezoeken om te zien of jij of andere bezoekers op hun reacties hebben gereageerd. Zou het niet beter zijn als ze gewoon een e-mail notificatie konden ontvangen over nieuwe reacties op je blogartikelen? Oftewel: dat ze zich gewoon kunnen abonneren op reacties? Wel, dat kan. In dit artikel leggen we uit hoe je deze functionaliteit kunt implementeren.

Abonneren op reacties instellen

Het eerste dat je moet doen is de Subscribe to Comments Reloaded plugin installeren en activeren. Na het activeren ga je in je WordPress Dashboard naar Settings » Subscribe to Comments om de instellingen te configureren.

abonneren op reacties

De pagina met instellingen is in verschillende secties verdeeld. Eerst klik je op het Comment Form tabblad om de instellingen van het reactieformulier te configureren.

abonneren op reacties

De standaard instellingen werken over het algemeen prima voor de meeste websites, maar je kunt natuurlijk altijd even kijken wat je opties zijn; bij elke optie staat een gedetailleerde beschrijving. Maak indien nodig aanpassingen en klik op de Save changes knop.

Ga nu naar je website, en je ziet een nieuwe checkbox onder het reactieformulier, waar mensen zich op reacties kunnen abonneren.

abonneren op reacties

Je bezoekers hoeven overigens geen reactie achter te laten om zich te kunnen abonneren. Ze kunnen ook notificaties ontvangen zonder een reactie achter te laten.

abonneren op reacties

Abonnementen beheren

De Subscribe to Comments Reloaded plugin bevat een aantal handige tools om al die ‘abonnementen’ te beheren. Deze kun je ook vinden onder Settings » Subscribe to Comments.

abonneren op reacties

Er zijn verschillende beheer-opties, en de meeste spreken voor zich. Zo is het mogelijk om de content van de e-mail notificaties aan te passen (bij het Notifications tabblad), wat handig is als je bijvoorbeeld een Nederlandstalige website hebt maar de WordPress backend wel in het Engels hebt.

abonneren op reacties

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.