8 gratis HTML5 animatie tools om je site tot leven te brengen

8 gratis HTML5 animatie tools om je site tot leven te brengen

HTML5 is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de nieuwe standaard voor het integreren van rijke media, bewegende graphics en interactieve elementen in websites. Het heeft niet alleen Flash compleet van het toneel verdreven, maar wordt nu ook op grote schaal gebruikt voor het creëren van fascinerende animaties om een website interactiever en visueel aantrekkelijker te maken. Deze animaties kunnen geproduceerd worden met een dodelijke combinatie van HTML5, CSS3 en JavaScript. Maar dat is een behoorlijk arbeidsintensief en tijdrovend proces, dat bovendien ook het nodige scriptwerk vergt. Gelukkig kan het ook anders. In dit artikel bespreken we 8 HTML5 animatie tools die helemaal gratis beschikbaar zijn. Deze tools stellen je in staat om moeiteloos levendige animaties te creëren, zonder dat je ook maar één regel code hoeft te typen!

8 gratis HTML5 animatie tools

#1. Google Web Designer

Google Web Designer is een krachtige maar gebruiksvriendelijke en intuïtieve HTML5 animatie tool, beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Er zijn 2 animatie modi: Quick en Advanced. Daarmee kun je interactieve, HTML5-based ontwerpen en animaties creëren die op alle schermformaten soepel draaien. Je krijgt de beschikking over een mooie collectie animatie tools, waaronder een Tekst tool, Shape tool, Pen tool, Tag Tool, Gradient Editing tool en 3D tool. Je hebt tevens de mogelijkheid om de code achter je ontwerpen handmatig te bewerken.

Meer info

#2. HTML5Maker

Ook HTML5Maker maakt gebruik van HTML5, CSS3 en JavaScript. Het mooie aan deze populaire tool is dat je er een mooie verzameling kant-en-klare templates bij krijgt, die je kunt gebruiken als basis voor je animaties. Dat scheelt een hele hoop tijd! HTML5Maker biedt tevens cloud opslag, waar je je animaties kunt opslaan, bewerken en downloaden.

Meer info

#3. GSAP

Het GreenSock Animation Platform (GSAP) is een extreem lichtgewicht en zeer robuuste suite van tools die je de mogelijkheid biedt tot het creëren van schitterende HTML5 animaties, die zonder problemen werken in alle moderne mobiele browsers en webbrowsers. Omdat deze tool niet afhankelijk is van third-party tools zoals jQuery, ben je verzekerd van animaties met een uitstekende performance en verrassend snelle laadtijden.

Meer info

#4. TweenJS

TweenJS is onderdeel van de CreateJS suite. Het is een simpele maar krachtige tool die je de mogelijkheid biedt tot het coderen van sequenties, tweens en animaties met HTML5 en JavaScript. TweenJS is zo ontworpen dat hij als standalone tool fungeert, maar ook uitstekend integreert met de EaselJS bibliotheek.

Meer info

#5. NodeFire

NodeFire is een betrouwbare en supersnelle tool voor het creëren van responsive HTML5-based animatie effecten en widgets. De tool biedt een aantal zeer handige features, zoals touch events met ondersteuning voor een custom delay timer en de mogelijkheid om aanpassingen in de animatie te tracken in ontwerpmodus. Het is een standalone tool, dus je hoeft verder geen extra’s te downloaden.

Meer info

#6. Radi

Als je op zoek bent naar een krachtige tool voor het creëren van video’s, animaties en real-time graphics op Mac OS X, dan is Radi een uitstekende keus. Met deze ontwerp applicatie kun je niet alleen vector vormen tekenen, maar ze ook tot leven brengen. Radi heeft een korte leercurve en produceert standaard, door mensen leesbare code die heel gemakkelijk in webpagina’s en apps geïntegreerd kan worden.

Meer info

#7. Blysk

Blysk heeft een intuïtieve WYSIWYG-interface, die het zowel voor beginners als professionals mogelijk maakt om mooie, lichtgewicht animaties te creëren die op alle apparaten en webbrowsers te bekijken zijn. Dankzij de one-click preview functie kun je direct zien hoe je animatie eruit ziet en functioneert voordat je deze publiceert.

Meer info

#8. Express Animate

Express Animatie is een intuïtieve en gebruiksvriendelijke tool waarmee je niet alleen vormen, tekst en geïmporteerde afbeeldingen kunt animeren, maar ook talloze digitale effecten op je animaties en video’s kunt toepassen. Je kunt je afgeronde projecten exporteren naar verschillende bestandsformaten, waaronder HTML5, video, Flash en .gif. Express Animate is vooralsnog alleen beschikbaar voor Windows 7, XP, Vista, 8, 8.1 en 10.

Meer info

 

Tip: Lees ook ons artikel over de beste WordPress animatie thema’s!

html5 animatie

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.