“Try Gutenberg” callout komt in WordPress 4.9.8

“Try Gutenberg” callout komt in WordPress 4.9.8

Vorige week werd WordPress 4.9.7 uitgerold, een beveiligings- en onderhoudsupdate (als je nog niet geüpdatet hebt, raden we je aan dit zo snel mogelijk te doen). Maar het WordPress team heeft na het uitbrengen van deze release niet stil gezeten; inmiddels is al bekend gemaakt dat de volgende update, WordPress 4.9.8, eindelijk een “Try Gutenberg” callout zal bevatten.

WordPress 4.9.8

WordPress 4.9.8 (dat ontwikkeld wordt onder leiding van Paul Biron en Joshua Wold) staat gepland voor 31 juli 2018, met een bèta versie die al op 17 juli beschikbaar zal komen. Deze WordPress versie zal met name gericht zijn op het introduceren van de “Try Gutenberg” callout, maar er zullen ook wat fixes en verbeteringen op het gebied van privacy doorgevoerd worden. De ticket met het voorstel van de callout werd een jaar geleden geplaatst en zou oorspronkelijk al in WordPress 4.9.5 worden doorgevoerd, maar die beslissing werd uiteindelijk vlak voor de uitrol teruggedraaid zodat het Gutenberg team nog een aantal belangrijke kwesties kon gladstrijken.

Lees ook: Gutenberg 3.1 introduceert tips interface om nieuwe gebruikers te begeleiden

“Try Gutenberg” callout

Momenteel is het Gutenberg team nog druk bezig met het ontwerp en de tekst van de callout. Deze zal een prominente knop bevatten waar gebruikers op kunnen klikken om de Gutenberg plugin te installeren, evenals een aantal links die leiden naar pagina’s waar ze meer informatie kunnen vinden of problemen kunnen rapporteren.

Gutenberg Roadmap

De “Try Gutenberg” callout in WordPress 4.9.8 is een belangrijke stap in Matt Mullenwegs Gutenberg roadmap om Gutenberg officieel in WordPress 5.0 te implementeren. Het doel is om meer gebruikers bewust te maken van Gutenberg, en om meer te testen en feedback te verzamelen voordat de nieuwe editor daadwerkelijk in de WordPress core wordt geïntegreerd.

Lees ook: Drop It plugin haalt gifs en Unsplash foto’s naar Gutenberg

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.