Drop It plugin haalt gifs en Unsplash foto’s naar Gutenberg

Drop It plugin haalt gifs en Unsplash foto’s naar Gutenberg

Als je je blogposts al in de nieuwe Gutenberg editor schrijft, maar niet bereid bent om je toegang tot al je leuke gifs en stock afbeeldingen op te geven, dan moet je zeker even de nieuwe Drop It plugin bekijken. Riad Benguella, die aan Gutenberg werkt, maakte de plugin om WordPress gebruikers de mogelijkheid te bieden om met één klik afbeeldingen van Unsplash.com in te voegen / te uploaden.

Over de Drop It plugin

Drop It voegt een druppel-icoon aan de Gutenberg zijbalk toe, die een zoekformulier voor Unsplash.com of Giphy.com opent. Gebruikers kunnen op het “+” teken op de afbeelding klikken, of deze simpelweg naar hun content slepen.

Drop It creert een naadloze verbinding tussen Gutenberg en de Unsplash en Giphy databases; zo heb je honderdduizenden stock foto’s en gifjes binnen handbereik terwijl je bezig bent in WordPress. Hoewel het assortiment van Unsplash voorheen behoorlijk beperkt was (wat resulteerde in veel websites die allemaal dezelfde afbeeldingen gebruikten) is het aanbod de laatste jaren flink gegroeid – de site bevat inmiddels meer dan 550.000 hoge resolutie foto’s.

Het onderstaande screenshot geeft een goed beeld van hoe de plugin werkt:

Drop It plugin screenshot

Meer bronnen

Tijdens een presentatie op WPtech Lyon besteedde Belguella aandacht aan de architectuur van Gutenberg en liet hij zien hoe hij de Drop It plugin heeft gemaakt. Hij zei dat de code van de Drop It plugin een goed voorbeeld is van hoe ontwikkelaars de Gutenberg user interface kunnen uitbreiden met behulp van ‘pinbare’ zijbalk plugins. Benguella is van plan om in de toekomst nog meer bronnen toe te voegen voor het invoegen van media via de Gutenberg editor. Hij werkt momenteel aan een concept om content uit Google Docs toe te voegen, en staat uiteraard ook open voor bijdragen van anderen.

De Drop It plugin is gratis te downloaden via WordPress.org.

 

Lees ook: Draag bij aan de Gutenberg Plugin Compatibility Database!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.