WPBlockTalk video’s nu beschikbaar op WordPress.tv

WPBlockTalk video’s nu beschikbaar op WordPress.tv

Op 2 april vond WPBlockTalk plaats, een gratis virtueel evenement geproduceerd door WPSessions oprichter Brian Richards en gesponsord door Automattic. Vanwege de vloedgolf aan nieuws over de corona pandemie heb je het misschien gemist, maar geen paniek: alle sessies die gedurende het evenement werden gestreamd, zijn inmiddels omgezet naar WPBlockTalk video’s en beschikbaar op WordPress.tv.

Must-watch

Het kaliber van de sprekers en hun bijzonder grote expertise op het gebied van de blok editor, maken de WPBlockTalk video’s een must-watch voor iedereen die zich bezighoudt met WordPress ontwikkeling. Sommige sprekers waren betrokken bij het ontwerpen en bouwen van de blok editor. Anderen waren early adopters of ontwikkelaars die een aantal van de meest succesvolle blok-gebaseerde WordPress plugins creëerden.

WPBlockTalk video’s

Het virtuele evenement ging van start met een sessie getiteld The Gutenberg Roadmap, geleidt door Matt Mullenweg en Matias Ventura. De video bevat een overzicht van wat ons allemaal nog te wachten staat op het gebied van full-site editing, aangevuld met inspirerende demo’s. Ventura verwacht dat de basis UI zich over enkele maanden “in zeer fatsoenlijke staat” zal bevinden. De overige elf video’s bieden een interessante blik op de ontwikkeling van de blok editor en wat we in 2020 zoal kunnen verwachten. De focus van deze video’s ligt op onderwerpen als uitbreidbaarheid, toegankelijkheid en blok ontwikkeling. Zo is er een video waarin Rich Tabor het heeft over het uitbreiden van de blok editor met tools en stijlen. In een andere video praat Enrique Sanchez over toegankelijkheid en keyboard-only navigatie binnen Gutenberg.

Vaker virtuele evenementen

Niche-gerichte virtuele evenementen zoals WPBlockTalk waren al in 2019 steeds prominenter aanwezig in de WordPress community. We verwachten dat dit soort events steeds meer grip krijgen en vaker zullen plaatsvinden. Zeker met het oog op de verlengde restricties voor evenementen, welke in veel landen nog tot na de zomer gehandhaafd zullen blijven.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.