Hoe je geld kunt verdienen met een WordPress recensie website

Hoe je geld kunt verdienen met een WordPress recensie website

Eerder deze week legden we al uit hoe je kunt geld verdienen met Google AdSense en WordPress. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om financieel beter te worden met WordPress. Zo kun je een WordPress recensie website opzetten.

Waarom een WordPress recensie website?

Wat is het eerste dat je doet als je iets online wil bestellen dat je nog niet eerder gekocht hebt? De meeste mensen gaan op zoek naar online recensies van het betreffende product, om te zien wat anderen erover te zeggen hebben. Bedrijven hechten dan ook heel veel waarde aan positieve recensies. Ik ken iemand die, als hij ook maar enigszins ontevreden is over een aankoop, meteen een negatieve recensie op social media plaatst. Hoewel ik zelf niet zo ver ga (of misschien wat selectiever ben met mijn aankopen) moet ik toegeven dat hij er wel degelijk dingen mee bereikt. Vaak neemt het bedrijf al snel contact met hem op met een mooi aanbod (restitutie, vervanging van het product, een leuk extraatje…), als hij dan wel even die negatieve recensie wil weghalen… Ja, recensies kunnen een onderneming maken of breken. Dat is ook een van de redenen dat TripAdvisor, een van de meest populaire online recensie websites, nu zo’n 8.5 miljard dollar waard is. Natuurlijk, we kunnen niet allemaal zo groot worden als TripAdvisor. Maar er zijn zat mensen die geld verdienen met een eigen recensie website, variërend van een paar tientjes tot een paar duizend euro per maand. En dat kun jij ook met je eigen WordPress recensie website.

Online recensies helpen anderen om een beslissing te maken over hun aankopen. Tegelijkertijd kun jij affiliate commissie ontvangen – oftewel, je krijgt geld omdat je een product promoot.

Hoe begin je met een WordPress recensie website?

Er zijn twee manieren om een WordPress recensie website te beginnen. Je kunt een nieuwe WordPress recensie website bouwen die gewijd is aan een specifieke niche (bijvoorbeeld cosmetica), of een recensie sectie aan je bestaande blog toevoegen. Welke optie je ook kiest, het is belangrijk dat je goed nadenkt over de niche die je kiest. De perfecte niche heeft weinig concurrentie en is iets waar jij oprecht geïnteresseerd in bent. Als je bijvoorbeeld een blogger bent die beauty tutorials plaatst, is het geen gek idee om recensies te gaan schrijven over nieuwe cosmeticaproducten.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welke middelen kun je gebruiken om webverkeer te genereren?
  • Kun je makkelijk adverteerders aantrekken (oftewel, zijn er mensen die producten verkopen)
  • Zijn er affiliate programma’s beschikbaar?
  • Zijn er andere mensen actief in deze niche, en verdienen zij er geld mee?
  • Hoe ziet de concurrentie eruit?

Je kunt gebruik maken van tools zoals SEMRushAhrefs en Google Keyword Planner om onderzoek te doen naar de juiste keywords.

Ik heb de perfecte niche gevonden, en nu?

Heb je eenmaal de perfecte niche gevonden, dan moet je zorgen dat je WordPress recensie website geschikt is voor recensies. Je kunt een speciaal thema installeren of gebruik maken van een plugin, zoals WP Product Review Lite. Is je WordPress recensie website klaar? Lees dan verder in onze blogpost over affiliate marketing met WordPress.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.