WordPress censureert hacker Guccifer 2.0

WordPress censureert hacker Guccifer 2.0

Guccifer 2.0, de beruchte hacker die recentelijk de e-mailaccounts van leden van het Huis van Afgevaardigden wist te hacken, is na een korte ban teruggekeerd op Twitter. Maar de website van de hacker wordt nu door WordPress gecensureerd.

Guccifer 2.0

Gufficer 2.0 moet niet verward worden met de oorspronkelijke Guccifer, een Roemeense hacker die jaren terug de privé e-mails va de familie Bush wist te hacken. De Roemeen zit momenteel namelijk een celstraf uit. Guccifer 2.0 heeft zich naar eigen zeggen door de Roemeen laten inspireren. Maar wie Guccifer 2.0 is, en of hij zelfs maar uit één persoon bestaat, is vooralsnog onbekend.

Twitter

Twitter heeft nog geen verklaring gegeven waarom ze Guccifer 2.0 afgelopen zaterdag van het platform verbannen hadden, of waarom de account na 24 uur weer werd vrijgegeven. De hacker had toen net contactinformatie vrijgegeven van een handvol Republikeinen en een groot aantal Democraten die momenteel in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zitten.

WordPress

Guccifer’s pogingen om de contactinformatie vervolgens via zijn WordPress site te verspreiden werden ongedaan gemaakt; WordPress koos ervoor om de webpagina met de gehackte data te censureren.

Een melding op de website van de hacker luid:

“Some content on this page was disabled on August 13, 2016 upon receipt of a valid complaint regarding the publication of private information.”

De melding linkt naar de WordPress beleidslijnen met betrekking tot het delen van privé informatie.

WikiLeaks

Ondanks de censuur van WordPress lijkt Guccifer 2.0 echter niet op te geven. Hij heeft nu beloofd om de e-mails en “materialen” van de hack door te spelen aan WikiLeaks, dat eerder al 19,200 e-mails en een handjevol onderzoeksverslagen over Donals Trump publiceerde.

Bezorgdheid

Er heerst grote bezorgdheid om de impact op leden van het Huis van Afgevaardigden. De geaffecteerde politici zijn geadviseerd om de wachtwoorden van zowel hun overheidsaccounts als hun persoonlijke accounts te veranderen. De FBI zet het onderzoek voort.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.