Je WordPress site beschermen tegen malware

Je WordPress site beschermen tegen malware

Gisteren hadden we het al over malware en wat voor schade het kan veroorzaken. Maar wat kun je doen om je WordPress site te beschermen tegen malware?

Je WordPress site beschermen tegen malware: 5 tips

#1. Een betrouwbare WordPress beveiligingsplugin gebruiken

Er zijn heel veel WordPress beveiligingsplugins. Als je in elk geval één van onze drie aanbevelingen kiest, weet je zeker dat je een betrouwbare plugin hebt.

#2. Beveiligingsvragen toevoegen aan je WordPress login

Door het toevoegen van beveiligingsvragen aan je WordPress login scherm, creëer je als het ware een extra wachtwoord. Ideaal voor WordPress sites die door meerdere gebruikers gerund worden.

#3. IP restricties instellen voor de WordPress login pagina

Hackers kunnen gebruik maken van speciale scriptjes waarmee ze binnen enkele minuten tienduizenden wachtwoord combinaties kunnen uitproberen. En dan bestaat de kans dat je website, ondanks je geweldige wachtwoord, dus toch gehackt wordt. Dit is de reden dat het belangrijk is om het aantal loginpogingen voor bezoekers te beperken. Dit doe je door het instellen van IP restricties.

#4. De WordPress login pagina verplaatsen of verbergen

Als je toch bang bent dat je gehackt wordt via je login pagina, dan is het een goed idee om deze naar een nieuwe URL te verplaatsen of te verbergen. Dat kan heel gemakkelijk met één van deze drie WordPress plugins.

#5. WordPress, plugins en thema’s up to date houden

Het up to date houden van WordPress, je plugins en thema’s is heel belangrijk om je WordPress site te beschermen tegen malware. Maar dit kan soms veel tijd en moeite kosten. Met het WordPress website update pakket worden voortdurend de nieuwste WordPress updates en plugin updates op je website geïnstalleerd. Blijkt dat een bepaalde functie na een update ineens niet meer werkt, dan wordt dit kosteloos voor je hersteld. Je hoeft je dus nergens meer zorgen over te maken! Het WordPress website update pakket is verkrijgbaar voor websites (€19,95 per maand) en webshops (€29,95 per maand).

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.