WordPress 4.9 Beta 1 is nu beschikbaar!

WordPress 4.9 Beta 1 is nu beschikbaar!

WordPress 4.9 Beta 1 is nu beschikbaar! De officiële release van WordPress 4.9 staat gepland op 14 november, en deze software is nog in ontwikkeling. Het wordt daarom afgeraden om deze op een actieve website te draaien. Wat je wel kunt doen is een test site opzetten om alvast een beetje met de nieuwe WordPress versie te experimenteren.

Wat kunnen we verwachten van WordPress 4.9?

Thema veranderingen opslaan en inplannen in Customizer

WordPress 4.9 biedt de mogelijkheid om thema aanpassingen als concept op te slaan, in plaats van ze meteen live te zetten.

Deze nieuwe feature biedt je tevens de optie om een voorvertoning van de aanpassingen te delen met een URL. Je kunt die URL naar elke gewenste gebruiker sturen, die jouw website kan zien inclusief de aanpassingen die in dat specifieke concept zijn gemaakt.

wordpress 4.9 beta 1

Wil je je thema aanpassingen op een specifiek tijdstip publiceren? WordPress 4.9 biedt je ook de mogelijkheid om aanpassingen in te plannen, zoals je voorheen ook al met blogberichten kon doen.

wordpress 4.9 beta 1

De nieuwe Gallery Widget

WordPress 4.8 bracht ons media widgets, inclusief Rich Text, Audio, Image en Video. In WordPress 4.9 wordt de nieuwe Gallery Widgets geïntroduceerd.

wordpress 4.9 beta 1

Media Button toevoegen aan Text Widget

De nieuwe Rich Text Widget in 4.8 kwam met zowel een visuele als een gewone tekst editor. Maar als je een afbeelding wilde toevoegen, moest dat nog steeds met HTML. WordPress 4.9 lost dat probleem op middels de ‘Add media’ knop boven in de tekst editor. Hierdoor kun je eenvoudig afbeeldingen binnen de Rich Tekst Widget toevoegen.

wordpress 4.9 beta 1

Verbeterde Code Editor

WordPress 4.9 belooft een veel betere script- en programmeerervaring. Als je codes bewerkt in custom CSS, een thema editor of plugin editor, krijg je een geavanceerde Code Editor te zien, met syntax highlighting, code suggesties en auto-aanvullen.

wordpress 4.9 beta 1

Als je ooit een syntax foutmelding hebt gekregen bij het bewerken van je WordPress thema, zal deze verbetering automatisch veelgemaakte fouten die deze foutmeldingen veroorzaken voor je verbeteren.

wordpress 4.9 beta 1

Heb je liever geen syntax highlighting? Geen probleem, want je kunt het ook heel gemakkelijk uitzetten vanaf je account.

wordpress 4.9 beta 1

Dit zijn slechts een aantal van de vele aanpassingen die we van WordPress 4.9 kunnen verwachten. We houden je uiteraard op de hoogte!

WordPress 4.9 Beta 1 uitproberen?

Om WordPress 4.9 uit te testen kun je de WordPress Beta Tester plugin proberen, of de beta versie downloaden in een ZIP bestandje.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.