WordPress 4.9.6 Beta 1 is uit

WordPress 4.9.6 Beta 1 is uit

WordPress 4.9.6 Beta 1 is nu beschikbaar om te testen. Deze WordPress versie is de eerste waarbij tools voor AVG-naleving naar WordPress worden gebracht. Behalve de 10 bugs die in deze update gerepareerd zijn, focust WordPress 4.9.6 Beta 1 zich voornamelijk op privacy verbeteringen.

Privacy tabblad

Wanneer je WordPress geüpdatet hebt, zal het nieuwe privacy tabblad een van de eerste dingen zijn die je opvallen. Er staat een bericht dat gebruikers informeert over het feit dat hun websites wellicht data naar WordPress.org sturen voor plugin en thema updates, met een link naar het WordPress privacy beleid.

wordpress 4.9.6 beta 1

Privacy beleid template en pagina

Met WordPress 4.9.6 kun je heel makkelijk vanaf de backend een Privacy beleid pagina toevoegen. Ga naar Settings > Privacy en selecteer een bestaande pagina of creëer een nieuwe.

wordpress 4.9.6 beta 1

Privacy beleid pagina’s zullen dankzij de AVG waarschijnlijk net zo alomtegenwoordig worden als Over Ons pagina’s en Contactpagina’s, maar de informatie die erop wordt weergegeven zal per website verschillen. WordPress helpt ons door een template te verstrekken met suggesties met betrekking tot welke informatie er moet worden weergeven.

wordpress 4.9.6 beta 1

Tools voor het exporteren en verwijderen van persoonlijke data

Om aan de AVG regels te voldoen moet elke website haar gebruikers de mogelijkheid bieden om hun persoonlijke data te verkrijgen, en indien gewenst te verzoeken dat deze data verwijdert wordt. Het privacy beleid van je site moet informatie bevatten over waar dergelijke verzoeken heen kunnen worden gestuurd. Zodra een verzoek voor een data export of verwijdering is ontvangen, kun je als admin navigeren naar Tools > Export Personal Dataof Tools > Remove Personal Dataen de betreffende gebruiker een verificatie verzoek sturen.

wordpress 4.9.6 beta 1

wordpress 4.9.6 beta 1

Wanneer een admin een gebruikersnaam of emailadres in het Send Request veld invoert, ontvangen ze een e-mail met een bevestigingslink. Zodra erop geklikt wordt, zal de site een Action Confirmed melding weergeven. In de backend ziet dat er zo uit:

wordpress 4.9.6 beta 1

Commenter Cookie Notificatie en Opt-in

Cookies bewaren data zodat bezoekers niet elke keer allerlei info hoeven in te vullen als ze een reactie willen achterlaten op je WordPress site. In 4.9.6 worden bezoekers over deze data-opslag geïnformeerd, en moeten ze een box aanvinken als ze willen dat die data in de toekomst daadwerkelijk wordt opgeslagen.

wordpress 4.9.6 beta 1

Zoals je ziet is WordPress 4.9.6 met een nieuwe UI, opties en allerlei privacy-gerelateerde verbeteringen geen kleine update. Het WordPress team streeft ernaar om WordPress 4.9.6 officieel uit te rollen voordat de AVG later deze maand van kracht wordt. Het is daarom belangrijk dat de features in de bèta-versie uitvoerig worden getest, met name op multi-site configuraties.

WordPress 4.9.6 Beta 1 uitproberen?

WordPress 4.9.6 Bèta 1 is hier te downloaden, of via de WordPress Beta Tester plugin. Als je tegen problemen aanloopt, kun je naar het Alpha/Beta/RC forum gaan om hier een melding van te doen.

 

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.