WordPress 4.8 komt met nieuwe widgets

WordPress 4.8 komt met nieuwe widgets

Volgende week is het zover: dan wordt WordPress 4.8 uitgebracht! Dit zal tot dusver de grootste update van 2017 zijn, en we kunnen heel wat aangename verbeteringen verwachten. Eén van die verbeteringen is een aantal nieuwe widgets.

Nieuwe widgets in WordPress 4.8

Visual Editor in de tekst widget

WordPress heeft nu nog standaard een gewone Tekst-widget, die een simpele tekst box bevat waar je tekst en HTML kunt plaatsen. Het probleem hiermee is dat beginners die geen HTML kennis hebben, vaak niet in staat zijn om bijvoorbeeld linkjes toe te voegen, of hun tekstjes te formatteren. In WordPress 4.8 gaat dat veranderen, want de nieuwe tekst widget krijgt nu ook een Visual Editor!

 

tekst widget

Nieuwe widget voor afbeeldingen

Wil je nu bijvoorbeeld een afbeelding aan je WordPress sidebar toevoegen, dan moet je HTML of een plugin gebruiken. Met WordPress 4.8 wordt dat een stuk eenvoudiger, want met de nieuwe widget voor afbeeldingen kun je je afbeeldingen uit de media bibliotheek selecteren, of direct uploaden vanaf de widget pagina. Ook handig voor social media iconen!

image widget

 

Nieuwe video widget

Met de nieuwe video widget kun je straks niet alleen afbeeldingen maar ook video’s in je WordPress sidebar zetten. Je kunt een video van YouTube of Vimeo selecteren. Het is in principe ook mogelijk om een video rechtstreeks naar WordPress up te loaden, maar we raden aan om toch gewoon YouTube of Vimeo te gebruiken, om bandbreedte te besparen

 

video widget

WordPress Event & News widget

Het WordPress Dashboard had al een nieuws widget. In WordPress 4.8 is deze widget compleet vernieuwd, en kun je er naast WordPress nieuws ook WordPress evenementen zoals WordCamps vinden. De widget heet nu “WordPress Events and News.”

events news widget

WordPress 4.8 beta 2

Wie WordPress 4.8 alvast wil uitproberen, hoeft overigens niet op de officiële release te wachten; je kunt inmiddels de tweede beta versie van WordPress 4.8 downloaden.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.