WordPress viert 16e verjaardag

WordPress viert 16e verjaardag

Afgelopen weekend vierde de WordPress community de 16verjaardag van het platform. Ja, het is 16 jaar geleden sinds 27 mei 2003, toen Matt Mullenweg en Mike Little de eerste officiële release van WordPress uitrolden.

Het begin van WordPress

Als je door de eerste twee maanden aan berichten op het WordPress ontwikkelingsblog scrolt, voelt het alsof je door een tijdcapsule bladert. Mullenweg deelde zijn ervaringen door “hardop te denken” tijdens het proces van het selecteren van de beste aanpak voor templates en andere beslissingen die de basis voor de eerste versie legden. In de jaren daarna wist WordPress alle concurrenten ver achter zich te laten.

16verjaardag van WordPress

Zestien jaar later is de software beschikbaar in meer dan 200 talen en wordt WordPress gebruikt door 33.9% van de top 10 miljoen websites. De opmerkelijke groei van het platform is het resultaat van een unieke combinatie van leiderschap, stabiliteit en een community van duizenden toegewijde contributors en entrepreneurs. Bedrijven die zich specialiseren in WordPress producten (een commercieel ecosysteem dat jaarlijks naar schatting zo’n 10 miljard dollar oplevert) vierden over de hele wereld de 16verjaardag van WordPress.

“Wij zijn trots om deel uit te maken van de WordPress community! WordPress heeft de online wereld door dik en dun geweldige innovatie en inspiratie gebracht,” zei WordPress Dhaka meetup organisator Lincoln Islam.

De WordPress community in Ahmedabad (in het westen van India) kwam samen om de 16verjaardag van WordPress te vieren met een diner, een Wapuu taart en spelletjes. WordPress 4.6, dat in augustus 2016 werd uitgerold, was de eerste versie met een volledige Gujarati vertaling. Dit maakte de software aanzienlijk toegankelijker voor de 65.5 miljoen mensen die Gujarati spreken.


Het team van Bluehost publiceerde een video die ze speciaal voor de 16verjaardag van WordPress hadden opgenomen. Veel teamleden zeiden dankbaar te zijn voor de kansen en de vriendschappen die de WordPress community hen heeft opgeleverd.

Check de #WP16 en #WordPress16thAnniversary hashtags op Twitter voor meer tweets van WordPress taarten en feestelijkheden!

 

Lees ook: Evolutie van de WordPress User Interface

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.