Waarom SEO in WordPress makkelijker is

Waarom SEO in WordPress makkelijker is

WordPress biedt tal van voordelen. Het is niet voor niets het meest gebruikte content management systeem! Momenteel draait ongeveer 39.1% van alle websites op WordPress, en de verwachting is dat dit percentage tegen 2025 gestegen zal zijn naar 50%. Een van de redenen dat WordPress zo populair is: het is super makkelijk om WordPress voor zoekmachines te optimaliseren. En zoekmachine optimalisatie (SEO) is wat ervoor zorgt dat de juiste mensen jouw website kunnen vinden. Hieronder een aantal van de primaire reden waarom SEO in WordPress makkelijker is.

Waarom SEO in WordPress makkelijker is

#1. Het is ontworpen voor SEO

Om te beginnen genereert WordPress HTML pagina’s, welke zo zijn opgebouwd dat ze gemakkelijk door zoekmachines geïndexeerd kunnen worden. Ook biedt WordPress de mogelijkheid om SEO-vriendelijke permalinks te genereren. Lees meer over de beste permalink structuur voor SEO.

#2. Er zijn kwalitatief hoogwaardige thema’s beschikbaar

De populariteit van het WordPress platform heeft ervoor gezorgd dat er tal van goede thema’s (templates) beschikbaar zijn. Dit is ook van belang voor SEO; het thema vormt immers de basis van hoe je website functioneert en hoe gebruiksvriendelijk deze is. Zo kies je het perfecte WordPress thema.

#3. Er zijn zeer efficiënte SEO pluginsvoor WordPress

Er zijn tal van SEO plugins voor WordPress beschikbaar die je helpen om je site voor zoekmachines te optimaliseren. Daarbij wordt rekening gehouden met alle aspecten van SEO: van content optimalisatie tot de meer technische zaken zoals het optimaliseren van je robots.txt bestand. Een van de meest populaire SEO plugins is YOAST (dit is wat de YOAST SEO plugin handig maakt).

#4. Het is heel makkelijk om je WordPress site sneller te maken

De snelheid van je site is een belangrijke ranking factor. En ook op dat gebied scoort WordPress goed. Hoewel WordPress al ontworpen is voor snelheid, biedt het platform tal van aanvullende mogelijkheden om zowel de laadtijd als de Time to First Byte (TTFB) te optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld je WordPress afbeeldingen optimaliseren om je site sneller te maken.

#5. Mobielvriendelijkheid is de standaard

Een andere belangrijke ranking factor is mobielvriendelijkheid. Wil je goed scoren in de zoekmachines, dan moet je site mobielvriendelijk zijn! WordPress heeft de laatste jaren dan ook enorme stappen genomen om te zorgen dat sites geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.