Voorkomen van malvertising in WordPress

Voorkomen van malvertising in WordPress

In onze vorige blogpost kon je lezen over wat malvertising in WordPress inhoudt en wat de gevolgen ervan kunnen zijn. In dit artikel gaan we nog wat verder op het onderwerp in en geven we een aantal eenvoudige tips met betrekking tot het voorkomen van malvertising in WordPress.

Voorkomen van malvertising in WordPress: 5 tips

#1. Kies een betrouwbare hosting partij

Zoals je in onze vorige blogpost hebt kunnen lezen maken sommige hackers gebruik van kwetsbaarheden in de webserver beveiliging om malafide ads op jouw website te krijgen. Ga daarom niet voor de goedkoopste optie, maar kies voor WordPress website hosting bij een provider met een goede reputatie en waarvan bekend is dat ze veel aandacht besteden aan security.

#2. Laat een security plugin het zware werk doen

De betere WordPress security plugins, zoals Wordfence en Defender, zijn prima in staat om malware op je website te detecteren. Sommige plugins beschikken zelfs over features om eventuele aangetroffen malware te verwijderen.

#3. Hou WordPress, thema’s en plugins up-to-date

Er wordt geregeld een nieuwe versie van WordPress uitgerold. Het is raadzaam om deze dan zo snel mogelijk te installeren, aangezien de meeste updates naast nieuwe features eigenlijk ook altijd wel bug fixes en patches voor security problemen bevatten. Dat geldt ook voor de thema’s en plugins waar je gebruik van maakt.

Lees ook: Veilig WordPress plugins updaten doe je zo!

#4. Installeer geen nulled thema’s en plugins

Wanneer we het hebben over nulled thema’s en plugins, dan gaat het om premium thema’s en plugins die op een gegeven moment gehackt zijn. Vaak bevatten deze nulled versies aangepaste scripts. Doe altijd een background check als je een thema of plugin tegenkomt die gratis wordt aangeboden op een site waarvan je niet weet of deze betrouwbaar is. Het kan verleidelijk zijn om gratis software te gebruiken (zeker als daar voorheen een prijskaartje aan hing), maar met het oog op het voorkomen van malvertising in WordPress is dit meestal geen goed idee.

#5. Plaats alleen advertenties van betrouwbare advertentieplatformen

Voor WordPress gebruikers die afhankelijk zijn van advertenties om inkomsten te genereren, zijn er veel advertentieplatformen om uit te kiezen. Wees kritisch! Doe je research, lees reviews van anderen en ga voor een platform dat de moeite neemt om de identiteit van hun adverteerders te verifiëren.

Tot slot

De bovenstaande tips kunnen veel doen voor het voorkomen van malvertising in WordPress. Mocht je desondanks wat hulp willen bij het beveiligen van je website of security-gerelateerde volledig willen uitbesteden, dan kun je ons WordPress Beveiliging abonnement overwegen. Better safe than sorry!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.