Video achtergronden toevoegen aan je WordPress site

Video achtergronden toevoegen aan je WordPress site

Zelf video achtergronden toevoegen aan je WordPress site (zoals bijvoorbeeld PayPal dat heeft) is helemaal niet zo moeilijk. Wij hebben vijf tools voor je uitgezocht waarmee ook jij een eyecatching achtergrond kunt instellen!

Video achtergronden: plugins en add-ons

Easy Video Background (HTML5 script)

Easy Video Background biedt je de mogelijkheid om video achtergronden aan je website toe te voegen met niets meer dan een simpele JavaScript call. Het script kiest automatisch het meest optimale videoformaat en heeft tevens een ingebouwde Flash ‘fallback’ voor het geval dat de HTML5 video tag door het betreffende apparaat niet wordt ondersteund. Op die manier is de video dus altijd zichtbaar.

Easy Video Background Plugin

Dit is de WordPress versie van het Easy Video Background script hierboven, en maakt het zelfs nog makkelijker om video achtergronden aan je WordPress site toe te voegen. De plugin ondersteund alle grote browsers en is te gebruiken met fixed positioning (waarbij de video mee scrollt met de gebruiker) en absolute positioning (in een <div>).

Ultimate Addons for Visual Composer

The Ultimate Addons for Visual Composer plugin voegt een aantal premium elementen aan Visual Composer toe en biedt ondersteuning voor zowel hosted video als YouTube video achtergronden. Bij aankoop van de plugin krijg je toegang tot een aantal video tutorials om je op weg te helpen.

Video & Parallax Backgrounds For Visual Composer

De Video & Parallax add-on biedt je de mogelijkheid om eenvoudig parallax scrolling effecten en video achtergronden aan te WordPress site toe te voegen. De plugin integreert naadloos met Visual Composer en is flexibel genoeg om zich geheel aan het ontwerp van je WordPress thema aan te passen.

Video Player & FullScreen Video Background (HTML5)

Deze HTML5 Video Player is ideaal als je een videospeler aan je site wil toevoegen. Hij ondersteund ook video achtergronden, en je kunt zowel YouTube video’s en Vimeo video’s als hosted video’s gebruiken.

Simple BG – Easy Video Background (HTML5)

De Simple BG add-on kiest automatisch de beste kwaliteit video om in de achtergrond weer te geven en biedt tevens een aantal extra functies, zoals bijvoorbeeld pause, play en mute.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.