Tips om WordPress bezoekers in de kerststemming te brengen | WP Handleiding

Tips om WordPress bezoekers in de kerststemming te brengen

Als je een WordPress webshop runt, dan wil je natuurlijk optimaal profiteren van de feestdagen. De onderstaande tips helpen je om je WordPress bezoekers in de kerststemming te brengen!

Zo breng je bezoekers van je WordPress site in de kerststemming!

#1. Stel een countdown naar kerst in

Om te voorkomen dat shoppers te lang wachten met hun kerstinkopen, is het slim om ze te herinneren aan het feit dat het helemaal niet zo lang meer duurt voordat het kerst is. De gratis Christmas Countdown Widget is hier perfect geschikt voor!

#2. Laat het sneeuwen

De Weather Effect plugin, eveneens gratis beschikbaar op WordPress.org, biedt voor alle seizoenen en feestdagen wel een leuk effect. En de kerst is natuurlijk de perfecte periode om het te laten sneeuwen op je website. We krijgen spontaan zin in warme chocolademelk!

#3. Versier je website

Met de gebruiksvriendelijke Christmasify! plugin kun je allemaal leuke effecten aan je site toevoegen om bezoekers in de kerststemming te brengen. Denk aan kerstversieringen, een vliegende kerstman, een speciaal lettertype of een jingle.

#4. Organiseer een giveaway

Giveaways zijn een effectief onderdeel van je marketing strategie, en vaak veel goedkoper dan betaalde advertenties. Bovendien is de kerst perfect om iets weg te geven! Bezoekers kunnen bijvoorbeeld deelnemen door een actie uit te voeren (zoals aanmelden voor de nieuwsbrief of een nieuwsbericht delen op social media), waarna je de winnaar(s) een cadeau toestuurt. Een goede giveaway plugin voor WordPress is RafflePress.

#5. Maak een kerstige pop-up

OptinMonster is een van de betere WordPress plugins om bezoekers te converteren in abonnees of klanten. Het mooie aan deze plugin is dat er verschillende kant-en-klare templates beschikbaar zijn die je kunt gebruiken om een pop-up te creëren voor je marketing campagne. Inclusief templates voor de kerstdagen!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.