Super List Block plugin: lijsten in WordPress, maar dan beter

Super List Block plugin: lijsten in WordPress, maar dan beter

Aurooba Ahmed, een freelance WordPress ontwikkelaar, heeft deze week de Super List Block plugin uitgebracht. Het gaat om een extensie van het Lijst blok in de WordPress core. Hieronder vertellen we wat je met deze plugin kunt doen.

De beperkingen van het core Lijst blok

Het Lijst blok in de WordPress core biedt momenteel niet de mogelijkheid om andere blokken in lijst-items te nesten. Je kunt eigenlijk alleen maar rich text toevoegen. Dat kan best frustrerend zijn. HTML lijst elementen zijn immers containers voor andere blokken. Het is wel mogelijk om andere content aan lijst-items toe te voegen via het Eigen HTML blok, maar dat werkt alleen als het om simpele content gaat. Bovendien vereist het enige HTML-kennis, en dat hebben we niet allemaal. Dit is waar de Super List Block plugin uitkomst biedt.

Wat de Super List Block plugin doet

De Super List Block plugin transformeert geneste Super List Item blokken in containers, waar je in feite alle soorten content in kunt plaatsen. Hierbij kun je denken aan meerdere paragrafen of tekst gebaseerde blokken zoals Koppen en enkele Lijst items. Maar de plugin beperkt zich niet alleen tot tekst. Je kunt in feite alles dat je wilt in een container plaatsen. Ook afbeeldingen! Je kunt zelfs een Super List in een Super List Item blok zetten.

Grid feature

De grid feature van deze plugin is echt het vermelden waard. Natuurlijk kun je met de Kolommen en Galerij blokken in de core ook grids maken. Kolommen zijn echter beperkt tot een enkele rij, en het Galerij blok staat vooralsnog alleen afbeeldingen toe. Met Super List Block kun je heel snel en gemakkelijk een grid van dezelfde of verschillende soorten items creëren. Het is nog wel een beetje experimenteren met percentages voor tussenruimtes, maar in principe werkt het allemaal heel prima.

Tot slot

De Super List Block plugin is gebouwd als extensie voor het core Lijst blok en presteert op dat gebied goed. Tegelijkertijd is het ook een uitstekend alternatief voor wie graag meer flexibiliteit wil dan de Galerij en Kolommen blokken bieden voor het bouwen van grids. Zeker het proberen waard dus!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.