Stop WordPress comment spam met deze tips!

Stop WordPress comment spam met deze tips!

WordPress spam stoppenComment spam is een veelvoorkomend probleem voor WordPress gebruikers. Sommige WordPress sites ontvangen elke week honderden of zelfde duizenden comments. Zoveel spam kan je reputatie beschadigen. Het is daarom van essentieel belang om je spammers voor te zijn.

Gelukkig hoeft het tackelen van spammers geen tijdrovende bezigheid te zijn. Door je WordPress website goed te configureren en een goede anti-spam plugin te installeren, kun je het grootste deel van de spam van je website weren.

Stap 1: het configureren van je WordPress Discussion Settings

Voor we gaan kijken naar anti-spam plugins, is het zaak dat je je discussion settings op de juiste manier configureert. Deze settings kun je vinden http://www.jouwwebsite.com/wp-admin/options-discussion.php

Al je comments handmatig goedkeuren is een tijdrovende bezigheid en werkt ook niet wanneer je dagelijks veel bezoekers krijgt. Een betere oplossing is om alleen het eerste comment van elke gebruiker handmatig goed te keuren. Zodra een gebruiker eenmaal goedgekeurd is, zullen hun comments automatisch gepubliceerd worden. Dit is een efficiënte oplossing omdat spammers doorgaans niet de tijd nemen om een goed comment te plaatsen voor ze gaan spammen – je pikt ze er meteen uit.

Het is ook mogelijk om comments die links bevatten direct in de moderation queue te zetten. Daarnaast kun je comments automatisch als spam laten markeren als ze een woord bevatten dat in je blacklist staat – neem dus ook vooral de tijd om een goede blacklist op te stellen!

Stap 2: Installeer een anti-spam WordPress plugin

Er zijn verschillende anti-spam WordPress plugins verkrijgbaar. Hieronder hebben we drie gratis opties voor je op een rijtje gezet:

Akismet

Akismet controleert elk comment door het te vergelijken met hun spam database. Als een comment op spam lijkt, zal het in je spam map worden geplaatst. De plugin is niet foutloos, dus het kan voorkomen dat legitieme comments in je spam folder terecht komen. Deze kun je echter wel gewoon aanvinken als “Not Spam.” Ook kun je spam comments die door je spam filter heen zijn geglipt aanvinken als “Spam”.

Het aantal goedgekeurde comments van elke gebruiker kan naast hun naam worden weergegeven, waardoor je comments op een effectieve manier kun moderaten. Akismet heeft een nauwkeurigheid van 99,5%, en het is dan ook één van de meest populaire anti-spam plugins.

WP-SpamShield Anti-Spam

WP-Spamshield is een makkelijk te gebruiken WordPress plugin die spam en registratie spam tackelt. Ook geautomatiseerde spam kan onderschept worden. WP-Spamshield biedt geavanceerde blacklisting features. Je kunt ook alle gebruikers die gebruik maken van een proxy-server automatisch blokkeren als je dat wilt. De plugin opereert op de achtergrond, dus je hoeft geen Captcha aan je comment formulier toe te voegen, wat de gebruiksvriendelijkheid van je website ten goede komt. WP-Spamshield is zeer discreet, je zult nauwelijks merken dat hij aanstaat!

Antispam Bee

Antispam Bee is feitelijk een collectie van meerdere spamfilters en tools die vele mogelijkheden biedt. Zo kun je automatisch alle comments met BB code als spam markeren. Ook kun je comments uit specifieke landen of comments in specifieke talen blokkeren. Daarnaast biedt deze plugin de mogelijkheid om na een vooraf gespecificeerd aantal dagen je database op te schonen, en kun je statistieken met betrekking tot spam op je dashboard laten weergeven.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.