Stockfoto’s kwijt? Gebruik TinEye Reverse Image Search!

Stockfoto’s kwijt? Gebruik TinEye Reverse Image Search!

Heb je jezelf ooit wel eens afgevraagd waar je een bepaalde stockfoto vandaan had gehaald? Je bent de enige niet! Gelukkig is er een handige manier om daar achter te komen: TinEye Reverse Image Search.

Stockfoto’s

WordPress gebruikers maken gebruik van honderden stockfoto’s, van websites als Shutterstock.com, iStockphoto.com, gettyImages.com en Dreamstime.com. Het is een ideale manier om foto’s te zoeken die perfect passen bij de artikelen die je op je website of blog publiceert, zonder dat je je druk hoeft te maken om copyright schending. Sommige stockfoto’s zijn gratis te gebruiken, voor andere stockfoto’s moet je een abonnement afsluiten. Veel gebruikers zetten de stockfoto’s op hun WordPress website, al dan niet bewerkt, en gooien de originele bestanden weg. Als je een stockfoto hebt gekocht en je hebt een tijdje later om wat voor reden dan ook het origineel weer nodig, dan kun je vaak gewoon inloggen op je account en deze terugvinden. Maar niet alle stock websites hebben een zoekfunctie voor gekochte afbeeldingen, en als het op gratis afbeeldingen aankomt, dan is het terugvinden van stockfoto’s helemaal een ramp. Dan biedt TinEye Reverse Image Search uitkomst.

TinEye Reverse Image Search

tineye

TinEye Reverse Image Search is een handige tool, die ook nog eens helemaal gratis is. Het werkt als volgt: je gaat naar de website van TinEye. Hier kun je of de URL in van de pagina waar de foto staat invullen, of de bewerkte afbeelding uploaden. Vervolgens krijg je in het resultaten overzicht de websites waar deze foto staat. Denk je, “Hee, daar staat een link naar Shutterstock, en ik heb toevallig een Shutterstock account” dan zou dat wel eens de juiste kunnen zijn. Klik op de link, en je gaat direct naar de originele afbeelding toe. Nu kun je de originele afbeelding downloaden. Best handig, toch? TinEye Reverse Image Search is een handige kleine tool die je heel wat tijd en zoekwerk kan besparen!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.