Nienke's website: sneakpeak met Hotjar

Nienke’s website: sneakpeak met Hotjar

Sorry hoor. Deze illustratie past volledig niet bij mijn onderstaande blog, maar op het moment ik Hotjar installeer, daarover verderop dus meer, ontgaat mij toch de gelijknis in het logo met Tinder niet. Ik vind het een treffende overeenkomst.

Eigenlijk hebben de twee tools wel iets van elkaar weg. Bij de één bespioneer je de bezoeker van je website, bij de ander die ene vrijgezel van tien kilometer verderop. En daar houdt de vergelijking wel op. Oh nee, ze zijn allebei verslavend!!

Want tegenwoordig blog ik er dus trouw op los. Op zaterdag is het ‘persoonlijke blogdag’ en op zondag staat hij netjes om 08.00 uur op mijn site. Vervolgens deel ik hem via Facebook en LinkedIn. En warempel: het werkt. Ik zie een stijgende lijn in het bezoek aan mijn site.

Natuurlijk word ik alleen maar nog nieuwsgieriger of de mensen mijn blogs wel helemaal uitlezen, of ze ook mijn voorgaande blogs lezen, en zo niet, op welk punt ze afhaken.

Hotjar

En daar komt Hotjar dus als een duveltje uit een doosje. Via deze site kun je je site aanmelden en vervolgens worden de bezoeken aan je site opgenomen en kun je deze terugkijken! Je ziet dus precies wat een bezoeker uitspookt op je website. 

Ik ben direct verslaafd. Elke vrije minuut log ik in en bekijk ik of er al een nieuwe opname is. Tot mijn positieve verbazing zie ik dat de meeste bezoekers mijn blogs uitlezen tot het einde en vaak ook nog de voorgaande lezen! Zou ik dan toch echt leuk kunnen schrijven 😉

Google Analytics analyse
Cijfers van Google Analystics.
Count per Day analyse
Cijfers van Count per Day

 

 

 

 

 

 

 

Betrouwbaar

Toch kun je je afvragen hoe betrouwbaar deze tools zijn. Hotjar registreert bijvoorbeeld lang niet al je bezoeken. Welke wel, welke niet en waarom heb ik dus geen idee van.

Hetzelfde geldt voor Google Analytics en de plugin Count per Day. Beide meten je bezoekersaantallen. Volgens Analytics had ik zondag maar tien sessies op mijn site. Als iemand mij kan uitleggen wat gedefineerd wordt als sessie, hoor ik het graag, want Count per Day zegt dat ik diezelfde dag 458 bezoeken had! Dat is nogal een verschil.

Ik geloof Count per Day natuurlijk. Dat lijkt me logisch. Maar die cijfers van Analytics zitten mij wel dwars. Want Analytics wordt gezien als de maatstaaf. In de ogen van Google zou ik dus een volledige mislukkeling zijn….

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.