De 5 beste nieuwsbrief plugins voor WordPress

nieuwsbrief plugins

Gisteren bespraken we al een aantal redenen waarom je WordPress site een nieuwsbrief nodig heeft. Ja, een nieuwsbrief betekent extra werk, maar omdat je met WordPress werkt, hoeft dat helemaal niet veel te zijn. Er zijn verschillende exit intent popup plugins en opt-in nieuwsbrief plugins waarmee je het inschrijfproces kunt automatiseren. Wat je verder nog nodig hebt is een tool die het proces van het creëren en versturen van nieuwsbrieven naar je abonnees kan stroomlijnen. In dit artikel bespreken we de 5 beste nieuwsbrief plugins voor WordPress!

Nieuwsbrief plugins voor WordPress

#1. e-Newsletter Plugin

e-Newsletter is WPMU DEVs premium nieuwsbrief plugin voor WordPress, en wordt ook wel de ‘MailChimp Killer’ genoemd. Niet zo verwonderlijk, want de plugin biedt eindeloos veel mogelijkheden. Je krijgt 7 prachtige nieuwsbrief templates die je kunt gebruiken, maar het is ook mogelijk om je eigen template te importeren. Headers, achtergronden en kleuren kunnen allemaal aangepast worden, en dankzij de live preview feature zie je direct hoe het geheel eruit komt te zien. Je krijgt de e-Newsletter gratis bij een WPMU DEV lidmaatschap (30 dagen gratis, daarna $49 per maand).

Meer info

#2. Email Subscribers & Newsletters

Je zou denken dat je niet veel hoeft te verwachten van gratis nieuwsbrief plugins, maar de gratis Email Subscribers & Newsletters plugin is behoorlijk uitgebreid. Je hebt 2 opties voor het versturen van nieuwsbrieven: de eerste is een simpele automatisering, waarbij notificaties naar abonnees worden verstuurd zodra je een nieuwe blogpost publiceert. De tweede is een meer customized benadering voor het ontwerpen en versturen van nieuwsbrieven in WordPress. Andere handige features van deze plugin zijn o.a. email notificaties naar de admin wanneer iemand zich voor de nieuwsbrief inschrijft, een automatische welkomstmail voor abonnees, een afmeld-link in de mail, en de mogelijkheid om e-mailadressen te importeren en te exporteren.

Meer info

#3. MailPoet

MailPoet biedt zowel een gratis als een premium plugin. Hoewel ik normaal gesproken de premium plugin zou aanbevelen, volstaat de gratis versie prima voor de kleinere ondernemingen of marketeers die net beginnen. Het mooie aan MailPoet is dat je niet heel technisch hoeft te zijn om een mooie nieuwsbrief te maken; met de drag & drop builder maak je binnen een handomdraai een stijlvolle layout. Dankzij de ingebouwde analytics feature kun je bekijken of al je harde werk niet voor niets is geweest; je kunt meteen zien wie je nieuwsbrief heeft geopend, wie erop geklikt heeft, wie zich afmeldt en wat de populairste links zijn.

Meer info

#4. Mailster

Deze premium nieuwsbrief plugin kost eenmalig $49 en biedt je alles wat je maar nodig hebt voor het bouwen, versturen en beheren van je nieuwsbrieven. Met een drag & drop builder, live preview feature en geavanceerde analytics heb je nooit meer een andere nieuwsbrief plugin nodig. Je krijgt levenslang updates en zeer goede ondersteuning als je ergens eens niet uitkomt. De plugin is ideaal om zelf snel je nieuwsbrieven de deur uit te krijgen, maar ook gebruiksvriendelijk genoeg voor je niet-technische cliënten.

Meer info

#5. SendPress

SendPress is een gratis plugin, waar ook een premium variant van verkrijgbaar is. Daarvoor kun je (afhankelijk van je behoeften) verschillende abonnementen afsluiten, vanaf $39 per jaar. Wat deze plugin anders maakt dan de meeste nieuwsbrief plugins, is het feit dat je zelfs met de gratis versie geen restricties hebt met betrekking tot het aantal abonnees. SendPress is een betrouwbare plugin voor het bouwen, versturen en beheren van stijlvolle, responsive nieuwsbrieven. Bovendien zorgen de geavanceerde analyticsmogelijkheden dat je alles uit je nieuwsbrieven kunt halen wat erin zit.

Meer info

2 reacties op “De 5 beste nieuwsbrief plugins voor WordPress”

  1. Vincent Blom schreef:

    L.s,

    Ik wil graag een eenvoudig aanmelden voor een nieuwsbrief voor wordpress maar ik weet het niet welke het beste is. Kun je het me uitleggen hoe ik het opmaken moet.

  2. Mailchimp is software voor nieuwsbrieven versturen waarbij ook opt-in formulieren embed kunnen worden binnen een WordPress website. Is het nog steeds aantrekkelijk om voor een nieuwsbrieven WordPress plugin te kiezen? Hoe zou WP Handleiding dit afwegen? Is het bijvoorbeeld zo dat plug-ins de berichten op je website eenvoudiger verzamelen in de opmaak van een nieuwsbrief? Dus waarom wel of geen Mailchimp? Nog los van eventuele kosten bij meer dan 2000 ontvangers in de emaillijst. Benieuwd!

Geef een reactie