De beste gratis optin nieuwsbrief plugins voor WordPress

De beste gratis optin nieuwsbrief plugins voor WordPress

Als je een nieuwsbrief hebt, dan wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk bezoekers zich hierop abonneren. Het creëren van een lijst met contactpersonen heeft vele voordelen. Zo kun je met je bezoekers blijven communiceren nadat ze je site hebben verlaten, ze overhalen om weer terug te komen, en je diensten en producten promoten.

Er zijn veel verschillende plugins beschikbaar die je kunnen helpen om je lijst met contactpersonen uit te breiden. In dit artikel bespreken we enkele gratis WordPress nieuwsbrief plugins.

Genesis eNews Extended nieuwsbrief pluginGenesis eNews Extended nieuwsbrief plugin

Deze gratis inschrijfformulier plugin is bij uitstek geschikt voor iedereen die gebruik maakt van het Genesis Framework voor WordPress. Wat functionaliteiten betreft is het een vrij simpele plugin, maar het is een goede om mee te beginnen. Installeer de plugin, stel je nieuwsbrief marketing service in en voeg de formulier widget aan je site toe.

AppSumo SumoMe List Builder nieuwsbrief plugin

Deze optin plugin is geen sidebar formulier maar een popup formulier, wat je conversie ten goede zou kunnen komen. De interface voor het creëren van de formulieren is erg simpel. Deze gratis plugin heeft een aantal mooie features die ook in dure premium optin plugins te vinden zijn.

Optin Forms nieuwsbrief plugin

Optin Forms nieuwsbrief plugin voor wordpress

Deze gratis plugin maakt het heel makkelijk om in-content inschrijfformulieren in je pagina’s te implementeren. Optin Forms is compatible met de populairste email marketing diensten, zoals MailChimp en het werkt heel simpel. De standaard formulieren hebben een mooi design, maar je kunt ze natuurlijk ook helemaal personaliseren. Wat betreft de manieren waarop de formulieren weergegeven worden heb je ook alle keuze.

Optin Revolution Lite: WordPress Popup nieuwsbrief plugin

Optin Revolution WordPress Popup

Dit is de gratis versie van de premium Optin Revolution plugin. Hoewel je behoorlijk wat controle hebt over hoe het formulier eruit zal komen te zien, zal het standaard ontwerp niet naar ieders smaak zijn en op de ene site wellicht beter presteren dan op de andere. De plugin is te integreren met de populairste email marketing services, zoals GetResponse en iContact.

PopupAlly nieuwsbrief plugin

PopupAlly WordPress nieuwsbrief plugin

Dit is een gratis optin plugin waarmee je twee verschillende formulieren kunt creëren. Je kunt kiezen of je ze direct op je pagina wilt publiceren, of laten weergeven in een popup venster. Een leuke feature van deze plugin is dat het formulier kunt laten verschijnen wanneer de gebruiker voor een bepaalde tijd op je site aanwezig is, of je kunt de exit intent feature gebruiken. Deze detecteert wanneer de gebruiker op het punt staat je site te verlaten en geeft dan het inschrijfformulier weer – dit kan een goede manier zijn om te voorkomen dat je je gebruikers stoort wanneer ze nog aan het lezen zijn.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.