Nienke's website: zelf backuppen!

Nienke’s website: zelf backuppen!

Na mijn werkoverleg met Thijs (zie mijn vorige blog), had ik genoeg stof om over na te denken. Het was echter al eind van de middag, dus ik besloot deze werkdag te laten voor wat hij was. Maar ‘s nachts kwam de informatie in de vorm van een nachtmerrie mijn rust verstoren.

Mijn vaste volgers weten inmiddels dat ik geen wizzkid ben en weten ook dat mijn website mij inmiddels bloed, zweet en tranen heeft gekost. Doordat Thijs mij wees op het belang van het maken van een backup, droomde ik dat mijn site van de één op de andere dag foetsie was. Weg. Error 404 bij het intikken van www.noortmedia.nl.

De nachtmerrie duurde voort. Ik belde mijn website-wizzkid en hij begon hard te lachen aan de andere kant van de lijn. “Whahahahaha!!!! De server, waar alleebackup wordpressn jouw site op gehost werd, is gesmolten! En ik kan je dit keer niet helpen! Whahahahaha!”

Mijn wekenlange gestoei met het content management systeem (cms), het finetunen van de teksten, het optimaliseren van mijn SEO, het maken van de juiste snippets, slugs en meta-omschrijvingen. Alles was weg. 

Wake up call

Midden in de nacht word ik wakker en ik merk dat mijn wangen nat zijn. Ik heb gewoon echt gehuild om een stomme droom over het verdwijnen van mijn website! Wat een letterlijke wake up call was dit zeg! Ik moet dus echt als de wiedeweerga een goede gedegen backup maken van mijn site.

De volgende dag bel ik het bedrijf waarbij ik mijn site host. Natuurlijk zeggen zij dat zij een achtervang hebben voor hun servers. Overigens zal elk hostingsbedrijf dit zeggen, maar wees slim, en maak voor alle zekerheid gewoon zelf ook een backup.

Handmatig

Via ManageWP kun je instellen dat er automatisch elke maand een backup wordt gemaakt. Dit is prima voor kleinere sites waar weinig op verandert. Heb je een grotere site, zorg dan dat je handmatig een backup draait en deze ook extern weg zet. Hoe je dat doet, lees je hier.

Deze hindernis is ook weer genomen. Ik slaap gelukkig weer een stukje rustiger… tot zich het volgende onderwerp voor een nachtmerrie aandient… Mwoahahahahaha!!!!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.