Lightroom plugin voor WordPress

Lightroom plugin voor WordPress

Er verschijnen regelmatig nieuwe WordPress plugins die je kunnen helpen om sneller en productiever te werken. Door deze plugins toe te passen kun je een hoop tijd besparen! Afgelopen week heeft Automattic een nieuwe plugin gelanceerd die WordPress gebruikers de mogelijkheid biedt om afbeeldingen up te loaden vanuit Lightroom, populair RAW fotobewerking programma. De nieuwe Lightroom plugin helpt je niet alleen om efficiënter te werken, maar kan ook titels, captions en keywords in het bestand importeren.

Lightroom plugin voor WordPress

De gratis Lightroom plugin werkt op zowel macOS als Windows, in combinatie met WordPress.com. Ook WordPress.org gebruikers met een self-hosted site kunnen er gebruik van maken (je moet dan wel Jetpack geïnstalleerd hebben!).

De Lightroom plugin is bedoeld om de workflow van fotografen, bloggers en andere WordPress gebruikers te simplificeren; je kunt afbeeldingen aan de WordPress media bibliotheek toevoegen zonder dat je daadwerkelijk naar je WordPress Dashboard hoeft te gaan. Hoewel de plugin het niet mogelijk maakt om direct afbeeldingen vanuit Lightroom te posten, kan het je werkproces wel een stuk sneller maken.

Hoe de Lightroom plugin werkt

Zodra je de Lightroom plugin hebt geïnstalleerd, wordt je gevraagd om in te loggen op je account. Na die eerste keer inloggen kun je gewoon de export knop in Lightroom gebruiken. Vanuit het Export scherm in het “Export to” dropdown menu kun je de blog optie selecteren. Een tweede WordPress menu in het Export scherm laat je selecteren naar welke WordPress site je de betreffende afbeelding wil uploaden. Dit is voor als je meerdere WordPress websites onder dezelfde account hebt. Alle Lightroom opties, zoals schalen, watermerken en metadata, blijven intact bij het exporteren.

Zodra de plugin klaar is met exporteren, verschijnen de afbeeldingen in de WordPress media bibliotheek. Je kunt ze dan gebruiken om toe te voegen aan bijvoorbeeld blogberichten en fotogalerijen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.