Jetpack 10.8 introduceert blogberichten via QR-code delen

QR-codes worden tegenwoordig voor tal van toepassingen gebruikt. Het is dus niet zo verwonderlijk dat Jetpack 10.8, de nieuwste versie van de Jetpack plugin, ondersteuning biedt voor het delen van blogberichten via een QR-code.

Blogberichten delen via QR-code

Wanneer je Jetpack 10.8 installeert, kun je gebruik maken van QR Post. Deze nieuwe Jetpack feature genereert automatisch QR-codes voor de blogberichten die je op je WordPress website publiceert. Zodra de QR-code gegenereerd is, kun je een .png afbeelding downloaden. Die kun je vervolgens op elke gewenste plek op je website plaatsen, of delen via social media. De QR-codes kunnen ook worden uitgeprint en ‘offline’ gebruikt worden. Wanneer de QR-code gescand wordt met de camera van een smartphone of ander mobiel apparaat, wordt de gebruiker direct naar jouw blogbericht verwezen.  De QR Post knop is te vinden onder het Jetpack menu in de berichten editor op je WordPress dashboard.

Lees ook: QR codes in WordPress: een introductie of bekijk welke QR plugins voor WordPress je nog meer kunt gebruiken.

Meer weten over Jetpack 10.8?

Naast de mogelijkheid om blogberichten via QR-code te delen introduceert Jetpack 10.8 ook ondersteuning voor Openverse, waardoor je direct vanuit de mediabibliotheek toegang hebt tot maar liefst 600 miljoen mediabestanden. Voor meer informatie over de features en verbeteringen in de nieuwste Jetpack update kun je de changelog raadplegen.

Geef een reactie