Microsoft Bing lanceert IndexNow plugin voor WordPress

Microsoft Bing lanceert IndexNow plugin voor WordPress

Wanneer je een nieuwe website lanceert, kan het soms wel maanden duren voordat deze door zoekmachines geïndexeerd wordt. Hetzelfde geldt voor wanneer je wijzigingen aanbrengt op een bestaande site. Je kunt het indexatieproces versnellen door je WordPress website handmatig in te dienen bij zoekmachines, maar het spreekt voor zich dat het prettiger is om dit te automatiseren. Gelukkig komen daarvoor steeds meer oplossingen beschikbaar. Microsoft Bing heeft bijvoorbeeld een nieuwe IndexNow plugin voor WordPress uitgebracht.

Hoe werkt de IndexNow plugin?

De IndexNow plugin maakt het mogelijk om automatisch URL’s van WordPress websites in te dienen bij zoekmachines, zonder dat het nodig is om je eerst te registreren en je website te verifiëren. Zodra de plugin geïnstalleerd is, wordt er automatisch een API key gegenereerd. Deze detecteert het wanneer er een nieuwe pagina wordt aangemaakt of er een bestaande pagina wordt geüpdatet, en dient de betreffende URL’s automatisch in. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachines altijd de meest recente versies van je webpagina’s tot hun beschikking hebben en deze wijzingen in hun zoekresultaten kunnen weergeven.

Waarom is dit handig?

Instant indexing is de droom van elke SEO-specialist. Als zoekmachines altijd over de meest actuele versie van jouw content beschikken, betekent dit immers dat je meteen profiteert van de verbeteringen die je doorvoert. Je hoeft dan dus niet meer te wachten tot er weer eens een bot voorbij komt om je site te crawlen. Wanneer je wijzigingen doorvoert zonder instant indexing, dan kan het heel lang duren voordat je effecten gaat zien van je SEO-gerelateerde werkzaamheden. De IndexNow plugin is bovendien heel makkelijk te installeren en vereist nauwelijks werk van jouw kant. Een bijkomend voordeel is dat meteen alle zoekmachines die het IndexNow protocol gebruiken op de hoogte worden gesteld. Op dit moment zijn dat alleen nog Bing en Yandex, maar Google is ook bezig om het protocol te testen. Microsoft verwacht dat er in de toekomst nog meer zoekmachines van het IndexNow protocol gebruik zullen gaan maken.

Moet ik nog instellingen configureren?

Na het installeren en activeren van de IndexNow plugin zijn er een aantal opties beschikbaar. Zo kun je:

  • De automatische submissie feature in/uitschakelen (aanrader)
  • Handmatig een URL indienen bij IndexNow
  • Een lijst van recente URL submissies door de plugin bekijken
  • Eventuele gefaalde submissies opnieuw proberen in te dienen
  • Recente URL submissies downloaden voor analyse

Tot slot

De IndexNow plugin is gratis te downloaden via het plugin directory op WordPress.org. Tenzij je al een andere oplossing hebt geïmplementeerd om instant indexing te realiseren, is het zeker de moeite waard om deze plugin te gebruiken. Waarom zou je maanden wachten op resultaten als je ook direct de vruchten van je harde werk kunt plukken?

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.